Τον λογαριασμό στις ασφαλιστικές εταιρίες λέει το ελληνικό δημόσιο στους αυτοκινητοδρόμους για το lockdown

Σε 80 εκ ευρώ υπολογίζουν οι Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι τις απώλειες από  το δίμηνο lockdown που προκάλεσε η υγειονομική κρίση στην Ελλάδα το περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο και έφερε περιορισμούς στην κυκλοφορία.

To θέμα της κάλυψης αυτών των απωλειών φέρεται να έχουν θέσει για διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Μεταφορών οι εταιρείες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητοδρόμους. 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ωστόσο, το Υπουργείο, όπως προκύπτει από πληροφορίες, προς το παρόν δεν είναι διατεθειμένο  να συζητήσει την κάλυψη  αυτών των απωλειών μέσα από επεκτάσεις στις συμβάσεις και έχει παραπέμψει τις εταιρίες να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις των απωλειών  από τις ασφαλιστικές εταιρίες και μέσα από τις καλύψεις που προβλέπονται σε ασφαλιστικές συμβάσεις με αυτές για διακοπή εργασιών ή απώλειες εσόδων από πανδημίες.

Με δεδομένο ότι οι ασφαλιστικές συμβάσεις που έχουν οι αυτοκινητόδρομοι είναι από μεσίτες  και αντασφαλιστές στο Λονδίνο πιθανό να απαιτηθούν ακόμη και δικαστικές μάχες για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Και αυτό γιατί είναι γνωστό ότι παγκόσμια, κύρια στην Αμερική και την Μεγάλη Βρετανία, έχουν προκύψει αμφισβητήσεις ως προς την κάλυψη αποζημιώσεων  πανδημίας  και την ερμηνεία των ασφαλιστικών συμβολαίων όπου υπάρχει σχετική πρόβλεψη  για απώλειες εσόδων ή  διακοπή εργασιών. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *