“Τουριστική βιομηχανία” εικονικών βιασμών για ασφαλιστικές αποζημιώσεις στα Ελληνικά νησιά

Οι εικονικές καταγγελίες βιασμών από ξένες τουρίστριες προκαλούν πονοκέφαλο στην αστυνομία, σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε η Ελληνική κρατική τηλεόραση ΕΡΤ.

Στόχος όπως λένε ειδικοί οι αποζημιώσεις  από την ασφαλιστική εταιρία των “θυμάτων” στο σκέλος που αφορά την ψυχική οδύνη.  

Ενα από τα τελευταία περιστατικά συνέβη στην Κρήτη πριν από λίγο καιρό. Γερμανίδα κατήγγειλε οτι διασκέδαζε με έναν ντόπιο σε μπαρ ο οποίος στη συνέχεια τη βίασε. 

Η καταγγελία ανακλήθηκε όταν η τουρίστρια έμαθε τις συνέπειες που θα είχε αν διαπιστωνόταν, μετά την έρευνα, ότι είχε πει ψέματα.

Πολλές από τις καταγγελίες γίνονται και σε νησιά κυρίως στη Ρόδο. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι έχει ανοίξει μία φάμπρικα εικονικών βιασμών που καταγγέλλονται με σκοπό οι τουρίστριες να εισπράττουν χρήματα από ασφαλιστικές εταιρείες. Η αποζημίωση, που δεν αφορά κυρίως την πράξη του βιασμού, αλλά την ψυχική οδύνη του θύματος, σύμφωνα με πληροφορίες κυμαίνεται κοντά στις 10.000 ευρώ

Ο ασφαλιστής Μιχάλης Σπανουδάκης είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι για να αποζημιώσει μια ασφαλιστική εταιρεία, θα πρέπει να προηγηθούν κάποιες διαδικασίες, αστυνομία, ιατροδικαστές.

Οι εικονικές καταγγελίες για βιασμούς γίνονται συνήθως την τελευταία νύχτα των διακοπών των τουριστριών σε κάποιο ελληνικό νησί. Υποβάλλουν μηνύσεις κατά των ανδρών τους οποίους κατηγορούν ότι τις βίασαν – κυρίως αλλοδαπούς – και στη συνέχεια επιστρέφουν στη χώρα τους για να εισπράξουν τα χρήματα που προβλέπει η ασφάλεια την οποία είχαν υπογράψει πριν φύγουν για διακοπές στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν προσεκτικά κάθε καταγγελία ώστε για να μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά και ότι δεν θα κατηγορεί άδικα κάποιος αθώος.

Μέχρι και σήμερα έχουν καταγγελθεί 4 περιπτώσεις βιασμών, 3 στη Ρόδο και 1 στην Κω. Οι 3 έχουν διαλευκανθεί από την Αστυνομία.

Πηγή:ert.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *