Το δεύτερο βήμα για την αλλαγή σελίδας στην Εθνική Ασφαλιστική, οι γκρίζες ζώνες και τα ερωτηματικά

Την προσεχή Τετάρτη 21η Απριλίου η γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας καλείται να εγκρίνει την συμφωνία της διοίκησης της Τράπεζας για την πώληση του 90% συν κάτι της Εθνικής Ασφαλιστικής στη CVC Capital.

Το τίμημα όπως είναι γνωστό είναι κάπου 346 εκατ. Ευρώ και άλλα 120 εκατ. Ευρώ σε βάθος πενταετίας με την αίρεση ότι θα πρέπει να τρέξει κάποιους στόχους πωλήσεων για την Εθνική Ασφαλιστική μέσα από το δίκτυο της Τράπεζας (Τραπεζοασφαλίσεις)  

Η διαδικασία της γενικής συνέλευσης των μετόχων είναι ουσιαστική καθώς μετά την έγκριση της απόφασης  της διοίκησης της ΕΤΕ δρομολογούνται οι άλλες διαδικασίες έγκρισης για την υλοποίηση της πώλησης. Δηλαδή την Επιτροπή Ανταγωνισμού και μετά την Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτεύουσα αρχή της ιδιωτικής ασφάλισης 

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ίσως δοθούν κάποιες “μάχες” από το σύλλογο των υπαλλήλων της Ασφαλιστικής που είναι αρνητικός στην πώληση στη CVC για δύο λόγους: Ο πρώτος γιατί θεωρεί ότι η CVC, μέτοχος στον όμιλο  Hellenic Healthcare έχει δεσπόζουσα θέση στην ιδιωτική υγεία που ως κλάδος είναι συνδεδεμένος με την ιδιωτική ασφάλιση. Ο δεύτερος είναι το τίμημα που θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλό για τα μεγέθη της ασφαλιστικής αλλά και το ενδεχόμενο ο νέος μέτοχος  να αποεπενδύσει πολύ σύντομα καθώς είναι επενδυτικό fund και προφανώς θα εκμεταλλευτεί κάποια στιγμή τα οφέλη της επένδυσης.  

Εφόσον η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι θετική μετά η Τράπεζα της Ελλάδος θα ελέγξει τον αγοραστή για θέματα κεφαλαιακής επάρκειας και άλλους εποπτικούς κανόνες και λογικά η διαδικασία δεν παρουσιάζει προσκόμματα.

Αν  οι παραπάνω διαδικασίες τρέξουν σχετικά γρήγορα τότε μέχρι το τέλος του  έτους ο νέος μέτοχος θα είναι στο τιμόνι της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της χώρας. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *