Το δημόσιο αποζημίωσε ασφαλιστική για ζημιά που πλήρωσε σε ασφαλισμένο από πλημμύρα

Αποζημίωση 145.800 ευρώ κατέβαλε και μάλιστα εντόκως το ελληνικό δημόσιο σε εταιρεία της οποίας η αποθήκη μετά από έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα εμπορεύματα.

Το Δημόσιο υποχρεώθηκε να αποζημιώσει την εταιρεία καθώς οι αρμόδιοι φορείς του δεν είχαν μεριμνήσει για το καθάρισμα των φρεατίων.

Πρόκειται για εταιρεία σιδηρικών που είχε υπογράψει συμβόλαιο με ασφαλιστική εταιρεία και μεταξύ άλλων κάλυπτε και ζημιές από πλημμύρα μέχρι του ποσού των 586.940 ευρώ.

Η εταιρεία αποζημιώθηκε από την ασφαλιστική που με την σειρά της στράφηκε σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου καθώς όπως προέκυψε , τα αρμόδια όργανα του δεν είχαν καθαρίσει τα φρεάτια.

Τελικώς ο Άρειος Πάγος δικαίωσε την ασφαλιστική εταιρεία υποχρεώνοντας το Δημόσιο να καταβάλει το ποσό εντόκως καθώς έκρινε ότι τα αρμόδια όργανά του “τα οποία ήταν επιφορτισμένα και είχαν την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία του επίμαχου δικτύου απορροής των όμβριων υδάτων προς αποτροπή της πλημμύρας και των εξ’ αυτής προκληθεισών καταστροφών στα εμπορεύματα και εργαλεία της ζημιωθείσας εταιρείας” παρέλειψαν να τελέσουν το καθήκον τους.
Πηγή: euro2day.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *