Το ΕΕΑ στη δυναμική κινητοποίηση επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Η διαμαρτυρία, την οποία διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων, ξεκίνησε από την πλατεία Κοραή, όπου συγκεντρώθηκαν πλήθος επαγγελματιών από πολλούς επαγγελματικούς κλάδους εκφράζοντας την αντίδρασή τους στα νέα οριζόντια μέτρα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου υπήρξαν και τοποθετήσεις εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στην ομιλία του, τόνισε ότι η κυβέρνηση “βάζει στο ίδιο σακούλι όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοπασχολούμενους”, κάτι που “μόνο αδικία συνιστά”. “Δεν μπορεί με οριζόντια μέτρα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν μπορεί οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώσουν και πάλι το μάρμαρο. Ειδικά από την στιγμή που τα «μεγάλα ψάρια» δεν τα ακουμπά καθόλου”, υπογράμμισε.

Έκανε λόγο για νομοσχέδιο με ξεκάθαρα φοροεισπρακτικό χαρακτήρα και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει όσα σχεδιάζει για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και να ξεκινήσει έναν διάλογο από την αρχή.

Ζήτησε ακόμη τη θέσπιση κινήτρων για την ευρύτερη χρήση του πλαστικού χρήματος και για την συλλογή αποδείξεων, αλλά και την άσκηση πιέσεων στις τράπεζες προκειμένου να μειώσουν τις προμήθειες που λαμβάνουν για μια συναλλαγή μέσω pos.

Στη διαμαρτυρία έλαβαν μέρος οι ακόλουθοι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς: Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος (ΣΣΕΑΠΑΔ), Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καθηγητών – Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών / Europalso.

Πηγή φωτογραφιών eea.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *