Το ΕΝΔΥΣΙ για τον επανυπολογισμό επικουρικών συντάξεων 12 ταμείων

Ανακοίνωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) αναφέρεται στο θέμα του επανυπολογισμού επικουρικών συντάξεων από 12 ασφαλιστικά ταμεία αναφέροντας τα παρακάτω: 

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) προχώρησε σε κοινοποίηση επιστολής στους αρχηγούς των κομμάτων επαναφέροντας για άλλη μια φορά το θέμα της μη εφαρμογής της παρ.4 του άρθρου 96 του ν. Κατρούγκαλου 4387/16 που αφορά τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων 12 ταμείων και ζήτησε συγχρόνως να κλειστεί ραντεβού με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής.

Μετά από αυτή την κίνηση το ΕΝΔΙΣΥ έκλεισε ραντεβού με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νότη Μηταράκη και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στης 3.12.2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός, ο συνεργάτης του Κωστάκος Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ Νίκος Χατζόπουλος, η γενική γραμματέας Μουρίκη Πόπη και το μέλος του συλλόγου Ελλάδα Αναγνωστοπούλου.

Στον κύριο υφυπουργό παρουσιάστηκαν στοιχεία-αποφάσεις μελών μας κύριας και επικουρικής σύνταξης, ενημερωτικά σημειώματα, αναλύθηκε ο ν. Κατρούγκαλου σε σχέση με τον επανυπολογισμό αρθρ.96 παράγραφος 4 και 5ΒΑ καθώς και ο πίνακας που προήλθε από το λογισμικό που έχει παρουσιάσει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Σκοπός μας ήταν και είναι να καταλάβει ο υφυπουργός ότι δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος από την προηγούμενη κυβέρνηση. Του εξηγήσαμε πόση θα ήταν η σύνταξη των συγκεκριμένων μελών μας με την εφαρμογή του ν. Κατρούγκαλου και πώς έχει διαμορφωθεί έως σήμερα η επικουρική τους σύνταξη. Προς τιμήν του, ο υφυπουργός, αντιλαμβανόμενος την τεράστια σημασία του θέματος, ζήτησε να προτείνουμε 5 έως 10 μέλη του ΕΝΔΙΣΥ, ώστε να γίνει επίσημη συνάντηση με τους υπεύθυνους του ΕΤΕΑΕΠ, με σκοπό να ανοιχτούν οι φάκελοι των συγκεκριμένων μελών μας, να διερευνηθεί, να συζητηθεί και να αναλυθεί το θέμα. Μας διαβεβαίωσε, τέλος, ότι αν υπάρχει όντως λάθος, αυτό θα διορθωθεί.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *