Το “κόλπο” με τα ασφαλιστικά συμβόλαια των σταρ…και τα σενάρια για την υπόθεση Kanye West


Ασφαλιστικό ενδιαφέρον αποκτά η αιφνίδια ασθένεια του ράπερ Kanye West, εν μέσω μιας υπερεπιτυχημένης περιοδείας, καθώς διάφορα σενάρια γύρω από το αν όντως υπάρχει πρόβλημα με την υγεία του ή είναι απλά “κόλπο”, αφού υπάρχουν ασφαλιστικές καλύψεις, κυκλοφορούν στα ΜΜΕ

03243241
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσαν ξένα μίντια, ο ράπερ όχι μόνο φέρεται να έχασε περίπου 30 εκατ. δολάρια εξαιτίας της απόφασής του να μην ολοκληρώσει την υπερεπιτυχημένη περιοδεία του, αλλά αυτό τον θέτει αυτομάτως αντιμέτωπο με όλα τα ακριβά συμβόλαια που έχει υπογράψει με τα γήπεδα και τους χώρους διεξαγωγής και τις εταιρείες παραγωγής.
Όμως ο Kanye έχει στα χέρια του ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που τον καλύπτει και τον βγάζει κερδισμένο αν δεν μπορεί να δώσει μια συναυλία εξαιτίας ιατρικού θέματος. Η ασφάλειά του τον καλύπτει απόλυτα απέναντι σε χρήματα που ίσως χρειαστεί να δώσει για ρήτρες, αλλά καλύπτει και τα χρήματα που χάνει ο ίδιος από τα κέρδη που δικαιούται.
Ο μόνος τρόπος ώστε η ασφαλιστική εταιρεία να μπορέσει να θέσει βέτο στην κάλυψη των ποσών αυτών είναι να αποδειχθεί πως το συμβάν που οδήγησε τον Kanye να διακόψει τις συναυλίες τους προέκυψε από μια προϋπάρχουσα κατάσταση που ο ίδιος δεν αποκάλυψε κατά τη στιγμή της συμφωνίας των συμβολαίων ή αν η ασθένειά του προκλήθηκε από δική του αυθαίρετη συμπεριφορά.
To Forbes είχε σημειώσει πως η ακύρωση των συναυλιών που έγινε προχθές ίσως σηματοδοτούσε σημαντικά νομικά και οικονομικά μπλεξίματα για τον τραγουδιστή. Το δημοσίευμα ανέφερε πως σταρ τέτοιου μεγέθους κατά κανόνα λαμβάνουν προκαταβολές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και μαζικές εγγυήσεις όταν ξεκινούν περιοδείες, αλλά και πως οι ρήτρες για την ολοκλήρωσή τους είναι πολύ αυστηρές. «Όταν μιλάμε για καλλιτέχνες τέτοιου διαμετρήματος, ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται έχουν κάνει ασφαλιστήρια συμβόλαια», λέει η Priscilla Mattison, δικηγόρος της εταιρεία Bernard M. Resnick PC η οποία σημειώνει πως οι αποζημιώσεις είναι κάτι που καθορίζεται από πολλούς παράγοντες.

Πηγή: lifo.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *