Το μήνυμα των ασφαλιστικών εταιριών στους G20 ενόψει της Ιταλικής προεδρίας

Οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την προεδρία της G20 στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων

Η GFIA ( Παγκόσμια Ομοσπονδία των Ασφαλιστικών Εταιρειών) έστειλε επιστολή στην επικείμενη ιταλική Προεδρία της Ομάδας των 20 (G20) για να περιγράψει τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο παγκόσμιος ασφαλιστικός κλάδος τόσο στην αντιμετώπιση των σημερινών κοινωνικών προκλήσεων όσο και στην υποστήριξη μιας μακροπρόθεσμης βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης μετά το COVID-19.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές στον κόσμο, ο ασφαλιστικός κλάδος διαθέτει περισσότερα από 30 τρισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων διαθέσιμα για επενδύσεις σε ομόλογα, ίδια κεφάλαια, υποδομές και αλλού. Η GFIA δήλωσε ότι θα υποστηρίξει επομένως κάθε εστίαση της G20 στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις που συνεχίζουν το έργο των προηγούμενων Προεδριών για τη στήριξη της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας στην παγκόσμια οικονομία.

Εξίσου σημαντική είναι και η ανάγκη αντιμετώπισης των προκλήσεων που δημιουργούν οι γηράσκουσες κοινωνίες, όπου η διασφάλιση ενός διαφοροποιημένου, πολλών πυλώνων συνταξιοδοτικό σύστημα και η ενθάρρυνση των ιδιωτικών αποταμιεύσεων θα είναι ζωτικής σημασίας.

Για να διευκολυνθεί αυτό, οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι ασφαλιστές μπορούν να συνεχίσουν να διαδραματίζουν τον ρόλο τους στην παροχή προϊόντων μακροπρόθεσμης αποταμίευσης, καθώς και προϊόντων προστασίας του κινδύνου μακροζωίας και νοσηρότητας.

Η GFIA παρουσίασε επίσης τον τρόπο με τον οποίο ο παγκόσμιος ασφαλιστικός κλάδος μπορεί να παράσχει σημαντική υποστήριξη στις προσπάθειες των κυβερνήσεων να προωθήσουν τη βιωσιμότητα και να μετριάσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μέσω της εμπειρογνωμοσύνης τους στη διαχείριση κινδύνων, καθώς και την ικανότητά τους να επενδύουν σε μακροπρόθεσμα βιώσιμα περιουσιακά στοιχεία για τη στήριξη της μετάβασης μείωση των οικονομιών άνθρακα.

Οι ασφαλιστές έχουν επίσης πραγματικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη βιώσιμου διεθνούς εμπορίου. Η GFIA θεωρεί ότι η διεθνής οικονομική και χρηματοοικονομική συνεργασία μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προώθηση της χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμης ανάπτυξης και ότι οι ανοικτές, καλά ρυθμιζόμενες ασφαλιστικές αγορές επιτρέπουν τη βέλτιστη γεωγραφική και οικονομική διάδοση κινδύνων και υποστηρίζουν τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *