Το ξέφρενο “κυνήγι” ασφαλειών από τις τράπεζες, εξοργίζει τους ασφαλιστές


Στα κάγκελα είναι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές με τις τακτικές των μεγάλων συστημικών τραπεζών, να επιδίδονται σε “άγριο σαφάρι” για πώληση ασφαλιστικών προϊόντων στους πελάτες τους.
643643634

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι θεσμικοί φορείς εκπροσώπησης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, αλλά και οι ίδιοι οι ασφαλιστές οι τράπεζες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θεμιτού ανταγωνισμού και έχουν επιχειρήσει να πουλήσουν ασφαλιστικά προϊόντα ακόμα και σε ασφαλιστές πελάτες τους!

Παρότι από πέρυσι έχουν γίνει και ανοικτές κινητοποιήσεις από τους ασφαλιστές για το θέμα του ανταγωνισμού που δέχονται από τις τράπεζες , που όπως επισημαίνουν είναι αθέμιτος και εκτός κανόνων που ορίζουν οι ρυθμίσεις της εποπτικής αρχής για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, μάλλον οι τράπεζες έχουν γίνει επιθετικότερες στην πώληση ασφαλειών.

Σε σημερινό του άρθρο, σε ιστοσελίδα για τους ασφαλιστές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο πρόεδρος του και ασφαλιστής, Ι. Χατζηθεοδοσίου, καταγγέλλει ότι και ο ίδιος έπεσε “θύμα” αυτού του ανταγωνισμού.
Συγκεκριμένα αναφέρει :

“Έτυχε να έχω προσωπικά περιστατικά με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ που μου προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση.

Πρώτα με υποχρέωσαν να πάρω POS για να έχω και μπλοκ επιταγών.. ενώ λίγο αργότερα μου τηλεφώνησαν για να μου πουλήσουν ασφάλειες.

Ανήκουστο και όμως πραγματικό: Τηλεφωνούν σε ένα μεσίτη ασφαλίσεων για να πουλήσουν ασφάλειες. Και συνδέουν υποχρεωτικά την έκδοση μπλοκ επιταγών μιας επιχείρησης με την απόκτηση POS από την τράπεζα με την οποία η επιχείρηση συναλλάσσεται.

Και μετά μιλάμε για ελεύθερη αγορά και αρχές δικαίου.”

Παρόμοια καταγγελία είχε γίνει πρόσφατα και από ασφαλιστή, σε φόρουμ των ασφαλιστών στο Facebook “Ενεργοί Ασφαλιστές με Άποψη”, όπου ανάρτησε συνομιλία του με τράπεζα, που είναι πελάτης,και τον πήραν τηλέφωνο να του προτείνουν να ασφαλιστεί μέσω της τράπεζας.

Ανοικτές δράσεις ενημέρωσης των καταναλωτών από τους ασφαλιστές.

Στον “πόλεμο” αυτό, ασφαλιστές της Θεσσαλονίκης, στις αρχές του καλοκαιριού και προ ημερών με αφορμή την ΔΕΘ, έκαναν συμβολικούς αποκλεισμούς τραπεζών και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια για την αξία και της δουλειάς του ασφαλιστή και την προτίμηση προς την ασφαλιστική διαμεσολάβηση στις ιδιωτικές ασφαλίσεις από τους καταναλωτές. .Επίσης φυλλάδιο ενημέρωσης του κοινού για το θέμα αυτό εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων

Ποιες τράπεζες είναι στο στόχαστρο

Στο πόλεμο αυτό των ασφαλιστών με τις τράπεζες στο στόχαστρο είναι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες . Εθνική Τράπεζα ( πουλά προϊόντα της Εθνικής Ασφαλιστικής ) Τράπεζα Πειραιώς ( πουλά προϊόντα στις γενικές ασφαλίσεις της Εrgo και της NN Hellas υγείας και ζωής) , ΑLPHA ΒANK ( πουλά κυρίως προϊόντα της ΑΧΑ Ασφαλιστικής) και Εurobank ( πουλά προϊόντα της Eurolife Ασφαλιστικής) .Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *