Το πρώτο κουδούνι.Χρήσιμες συμβουλές για μια “υγιή” σχολική χρονιά

Το πρώτο κουδούνι πλησιάζει. Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική μέσω του blog της εταιρικής της ιστοσελίδας δίνει χρήσιμες συμβουλές για μια “υγιή” σχολική χρονιά:

Στις 13 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η φετινή επιστροφή στα σχολεία, μετά από μια υβριδική χρονιά με τηλεκπαίδευση και φυσική παρουσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Τι μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά, ώστε αυτά να πάνε υγιή στο σχολείο και να απολαύσουν τα οφέλη της μάθησης και της κοινωνικοποίησης, μετά από μια χρονιά «στο σπίτι»; 

Ένα μικρό, φθινοπωρινό check up είναι μια καλή αρχή, καθώς το καλοκαίρι μένει πίσω και τα παιδιά αναπτύχθηκαν, απόλαυσαν τον ήλιο και τη θάλασσα, έπαιξαν, πήραν πολύτιμες ανάσες μετά τα συνεχή lockdowns. 
Μια πρώτη επικοινωνία με τον/την παιδίατρο είναι απαραίτητη.

Μια επίσκεψη αρκεί ώστε να παρατηρήσει τις αλλαγές στο βάρος και το ύψος, αλλά και να δώσει τις απαραίτητες συμβουλές, να γράψει κάποιες εξετάσεις ή να δώσει κάποιο πιστοποιητικό για το κολυμβητήριο ή το στίβο για παράδειγμα. 

Πλέον, οι παιδίατροι είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα όπως η παιδική παχυσαρκία, αλλά και με θέματα αναιμίας ή έλλειψης βιταμινών. Προφανώς και εσείς ως γονείς, αν το παιδί ή τα παιδιά σας ασχολούνται με τον αθλητισμό, σίγουρα ελέγχεται ότι όλα βαίνουν καλώς με την υγεία τους. 
Εννοείται ότι θα ελέγξουν τον σκελετό για κύφωση ή σκολίωση και άλλα σκελετικά προβλήματα, όπως και το δέρμα για ελιές, δυσχρωμίες και άλλα σημάδια. 

Στις εξετάσεις που γράφουν οι παιδίατροι, θα δούμε την αιμοσφαιρίνη, τον αιματοκρίτη, τη χοληστερόλη, το σίδηρο ορού και τη φεριτίνη που είναι μερικοί βασικοί δείκτες. 

Επιπλέον, οι παιδίατροι μπορούν να εντοπίσουν, είτε από την εκπαίδευσή τους, είτε από εμπειρία, αν το παιδί μας έχει προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από ειδικούς, όπως διαταραχές ύπνου, συμπεριφοράς ή μαθησιακές δυσκολίες. 

Ακόμα, η επίσκεψη σε οφθαλμίατρο και ΩΡΛ μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε για τυχόν δυσλειτουργίες όπως τα γνωστά μας «κρεατάκια» ή κάποια υποψία μυωπίας ή άλλης δυσλειτουργίας των ματιών. Σκεφτείτε ότι μπορεί να επηρεαστούν ακόμα και οι μαθησιακές ικανότητες των παιδιών από τα αυτιά ή τα μάτια. Είναι καλό, αν έχετε ιστορικό στην οικογένεια να δώστε παραπάνω προσοχή στα ζητήματα αυτά. 

Ο/η καρδιολόγος θα κοιτάξει τις μικρές καρδούλες και θα βεβαιώσει ότι λειτουργούν σωστά. Ακόμα και αν αυτό δεν συμβεί, ίσως εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται. 

Μια ακόμα επίσκεψη αξίζει να γίνει σε οδοντίατρο, καθώς ανάλογα την ηλικία, τα παιδιά «αλλάζουν» δόντια, μαθαίνουν τη ρουτίνα καθαριότητας των δοντιών, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα μελλοντικά, ενώ μπορεί να εντοπιστεί κάποια…«Δόνα Τερηδόνα». 
Τέλος, τα παιδιά πρέπει να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του εμβολιασμού τους. Σε συνεννόηση με τον/την γιατρό σας θωρακίστε τα παιδιά

Καλή σχολική χρονιά με μια ευχή, τα παιδιά να βιώσουν, με υγεία, τη μαγεία της μάθησης.

Πηγή : https://bit.ly/3lb5RC3



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *