Το “σπριντ” της NN από την Πολιτοπούλου, οι “γέφυρες” στην Εθνική Ασφαλιστική και τα “σχέδια” Γουάτσα -Σαρρηγεωργίου

Μπορεί οι ειδήσεις της χρονιάς στον ασφαλιστικό κλάδο να είναι τα Deals Generali με ΑΧΑ και Εθνική Ασφαλιστική με CVC αλλά κάλλιστα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την κ. Πολιτοπούλου, CEO της ΝΝ Hellas, ως “μάνατζερ της χρονιάς” στον ασφαλιστικό κλάδο.

Ίσως αναρωτιέστε γιατί αυτός ο τίτλος  στην κ. Πολιτοπούλου; Είναι απλό.  Οδήγησε την NN Ηellas στη δεύτερη θέση της αγοράς από πλευράς ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων , πέραν των εταιρικών αποδόσεων σε κέρδη. Και μάλιστα όταν είναι καθαρόαιμη εταιρία ασφάλισης ζωής και οι ανταγωνιστές  μικτές ( Zωής και Ζημιών).

Στην άλλη εταιρία, linder της αγοράς, την Εθνική Ασφαλιστική, μετά τις κόντρες  και τις διαμάχες για την επιλογή του αγοραστή, το τίμημα και κλπ από τους εργαζόμενους πέφτουν οι πρώτες γέφυρες για το καλό και την συνέχεια της επιχείρησης. Ήδη, όπως θα διαβάσατε σε άλλο ποστ, ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής έκανε την πρώτη συνάντηση   με εκπροσώπους του CVC Capital. “Γεφυροποιός” και γενικά “εξισορροπιστής” για την ομαλή μετάβαση αλλά και με καλά αποτελέσματα , ο CEO της εταιρίας Σταύρος Κωνσταντάς.

Αλλά σχέδια φαίνεται να  υπάρχουν και σε άλλο κορυφαίο παίκτη της αγοράς, την Eurolife FFH. H Fairfax που έχει το 80% του μ/κ σε κοινοπρακτικό σχήμα με καναδικό Επαγγελματικό Ταμείο έκανε αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  Ανταγωνισμού να πάρει έγκριση για την απόκτηση του συνόλου του κοινοπρακτικού σχήματος, που είχε κάνει πριν πέντε χρόνια την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από την Eurobank, η οποία όμως παραμένει με το 20% στο μ/κ.

Η κίνηση αυτή του  επικεφαλής της Fairfax ,Πρεμ Γουάτσα, που είναι εδώ και χρόνια  ένθερμος επενδυτής στην Ελληνική Οικονομία, δείχνει ότι έχει ευρύτερα σχέδια μαζί με τον CEO της Eurolife FFH  Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Και επί τη ευκαιρία μια και μιλάμε για ηγέτες της αγοράς καλό θα κάποιοι ας μην “επηρεάζονται” και τόσο από την τακτική ενός αυτοαποκαλούμενου “μιντιάρχη”, που αντί του ευ ανταγωνίζεσθαι ακολουθεί εδώ και χρόνια, για κάθε ανταγωνιστή του, υπόγειες διαδρομές διαβολής, για να μην γράψουμε κάτι χειρότερο. Διαδίδοντας ασύστολα ψεύδη, αλλά και αποκαλύψεις που έχει!  Που ποτέ όμως δεν έχει αποκαλύψει γιατί δεν έχει κάτι να αποκαλύψει. Ας κουλάρει ! Τους ανταγωνιστές τους παρακολουθείς για να τους ανταγωνίζεσαι καλύτερα και όχι να δεις σε ποιον θα τους “συκοφαντήσεις” ψευδόμενος ασύστολα.  Και το κλείνουμε εδώ, αλλά και εδώ είμαστε!   Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *