Το στενό μαρκάρισμα ασφαλιστών και ασφαλιστικών εταιριών στην κυβέρνηση για την ασφάλιση κτιρίων

Αν και έχουν περάσει τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ασφαλιστική αγορά παρά τις μεγάλες προσδοκίες της, με βάση τις προεκλογικές της υποσχέσεις, για κινητροδότηση σε κλάδους της ιδιωτικής ασφάλισης, δεν είδε κάποιο ουσιαστικό μέτρο.

Η κυβερνητική πλευρά αποδίδει την μη υλοποίηση, ακόμη, κάποιων υποσχέσεων της, στην ασφάλιση κατοικίας και τις ασφαλίσεις ζωής για φορολογικά κίνητρα, στην πανδημία και την αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων που επέφερε αυτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Τώρα οι ασφαλιστές και οι ασφαλιστικές εταιρίες, παρά την δυσαρέσκειά τους σε ρύθμιση στον νόμο για την κρατική αρωγή από φυσικές καταστροφές, στρέφουν τις ελπίδες τους να πάρουν κάποια κίνητρα για την ασφάλιση κατοικιών με τον νέο κλιματικό νόμο.

Ενας νόμος που είναι ακόμη σε διαβούλευση και προβλέπει την υποχρεωτική ασφάλιση των νέων κτιρίων σε ζώνες υψηλής τρωτότητας από καιρικά φαινόμενα.

Χωρίς να είναι και ενθουσιασμένοι στην ασφαλιστική αγορά από αυτή την προβλεπόμενη ρύθμιση ξεκίνησαν ένα μαραθώνιο παρεμβάσεων με στόχο να επιφέρουν αλλαγές για να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στις ασφαλίσεις κτιρίων και όχι μόνο για τις περιοχές που αναφέρει το σχέδιο νόμου.

Προς αυτή την κατεύθυνση των πιέσεων κινούνται δύο πρόσωπα της ασφαλιστικής αγοράς που έχουν και τις καλύτερες προσβάσεις σε κυβερνητικούς παράγοντες.

Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο πρόεδρος της Ένωσης των Ασφαλιστικών Εταιριών, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, του οποίου είναι γνωστές οι στενές του σχέσεις με τον πρωθυπουργό αλλά και η γνωριμία που τους συνδέει από παλιά.

Το άλλο πρόσωπο είναι ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΕΑ , γνωστός ασφαλιστής, που λόγω των θεσμικών του θέσεων έχει πιο άμεσες και στενές επαφές με υπουργούς.

Έτσι είδαμε πρόσφατα δύο συναντήσεις που έγιναν για το θέμα αυτό  σε θεσμικό επίπεδο όπου η Ένωση των Ασφαλιστικών Εταιριών και οι φορείς  της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης είχαν σχετικές συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος κ Σκρέκα.

Τέλος οι πληροφορίες λένε ότι κάτι καλύτερο θα προκύψει από τον νόμο αυτό για την ασφάλιση κτιρίων, καθώς πλέον βαδίζουμε  και στο τελευταίο έτος της τωρινής κυβέρνησης που πάντα θεωρείται και προεκλογικό έτος.       



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *