Το στοίχημα της διεύρυνσης της ασφαλιστικής αγοράς, για το 2019


Του Γιάννη Χαρονικολάου

Η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά αισιοδοξεί για καλύτερες μέρες στη νέα χρονιά μετά από μια 8ετή οικονομική κρίση στη χώρα που είχε τις έμμεσες συνέπειες της για τον κλάδο.

Ένας κλάδος που έδειξε ότι έχει αντοχές και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, σε σχέση με άλλους χρηματοοικονομικούς κλάδους, και μπορεί τώρα που όλα δείχνουν η οικονομία ανακάμπτει να αποτελέσει όχημα ανάπτυξης και για την χώρα.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης άλλαξαν πολλά και στον κλάδο και στην οικονομία. Οι ασφαλιστικές εταιρίες βρίσκονται σε ένα νέο εποπτικό καθεστώς με την εφαρμογή του Solvency II, παθογένειες του παρελθόντος διορθώθηκαν ή μπήκαν σε κάποιο έλεγχο , ενώ η τεχνολογία εισβάλει όλο και περισσότερο σε πολλούς τομείς λειτουργίας των εταιριών και των διαμεσολαβούντων.

Οι αλλαγές που έχουν προκύψει στους τομείς της υγείας και των συντάξεων στους οποίους δραστηριοποιείται και η ασφαλιστική αγορά δείχνουν οτι η ασφαλιστική βιομηχανία το επόμενα χρόνια μπορεί να καταστεί βασικός παίκτης και στους δύο αυτούς τομείς.

Επομένως, δημιουργούνται συνθήκες να διευρυνθούν τα μεγέθη της αγοράς και των ασφαλιστικών εταιριών και να σταματήσει να είναι η Ελλάδα ουραγός στην Ευρώπη στα κατά κεφαλήν ασφάλιστρα και σε ποσοστό του ΑΕΠ.

Οι θεσμικοί φορείς της αγοράς, τόσο των εταιριών όσο και των διαμεσολαβούντων, έχουν αναβαθμίσει την παρουσία τους προς την κοινωνία και τον καταναλωτή, εκεί που βασικά πρέπει να είναι στραμμένη η προσοχή τους.

Οι συνθήκες ευνοούν ώστε η ασφαλιστική αγορά να μπει σε μια νέα εποχή, αρκεί να γίνουν οι σωστές κινήσεις και στοχεύσεις, που θα αφήνουν στο παρελθόν την εσωστρέφεια και θα προσαρμόζουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων στις απαιτήσεις του σήμερα.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *