Το 3ο MDRT workshop στην Θεσσαλονίκη

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το τρίτο MDRT workshop αυτή την φορά στην Θεσσαλονίκη, στις 16/10/2012 στο ξενοδοχείο MET Hotel.

Οι φίλοι του MDRT στην Βόρειο Ελλάδα τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν όλο και περισσότερο στο κάλεσμα που τους γίνεται αλλά και στην προσπάθεια για αύξηση των μελών του οργανισμού στην Ελλάδα. Αυτό φαίνεται και από τις συμμετοχές συναδέλφων στο εργαστήρι που ξεπέρασαν τις 55.

Το στοίχημα της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των μελών του Οργανισμού κερδίζεται μέσα από αυτές τις δυναμικές, διαδραστικές συναντήσεις που είχαν εξαρχής στόχο την ανταλλαγή απόψεων, πρακτικών και ιδεών, η εφαρμογή των οποίων μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ενός Χρηματοασφαλιστικού Συμβούλου.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας μελών του MDRT για τη Β. Ελλάδα, κ. Κυριάκος Χατζηστεφάνου. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του MDRT Ελλάδας, κ. Δημοσθένης Συκοβάρης, αφού ανέλυσε συνοπτικά την πορεία του MDRT στην Ελλάδα και τους στόχους του για το 2012-2013, μίλησε για τη δυναμική που μπορεί να προσδώσει στους ασφαλιστικούς συμβούλους ο θεσμός του “mentoring”, που εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό στο εξωτερικό με θεαματικά αποτελέσματα.

Οι ομιλίες, όπως και στα προηγούμενα workshops, ήταν σύντομες, σε μία προσπάθεια της Επιτροπής να κάνει την εκδήλωση πιο αποτελεσματική, με το χρόνο να αξιοποιείται ουσιαστικά προς όφελος όλων. Έτσι, ύστερα από ένα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο για τους παρευρισκόμενους σεμινάριο από το ΙΧΟΣ, ακολούθησε η συγκρότηση ομάδων εργασίας με τη συνεργασία όλων των συμμετεχόντων.

Βασικό ζητούμενο ήταν καταρχήν η καλύτερη γνωριμία μεταξύ τους, μέσα από ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για τα χρηματο-ασφαλιστικά δρώμενα. Παράλληλα, κάθε ομάδα, επιλέγοντας έναν εκπρόσωπο, παρουσίασε στο σύνολο των μελών, μία (την καλύτερη κατ’ εκτίμηση της κάθε ομάδας) ιδέα ή/και πρακτική για νέες εργασίες, που σχετίστηκε με το θέμα του εργαστηρίου που ήταν “Σύνταξη τώρα-Ιδέες και λύσεις”.

Η επιτυχία του εγχειρήματος αυτού σε συνδυασμό με την απήχηση του σεμιναρίου είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση για διοργάνωση ενός δεύτερου και αναλυτικότερου σεμιναρίου από το ΙΧΟΣ σχετικά με το “Risk Sharing Plan – Επιχειρηματική Ασφάλιση”, το οποίο προετοιμάζεται για τις 4 Δεκεμβρίου 2012. Παράλληλα, στις αρχές Ιανουαρίου προγραμματίζεται και το επόμενο Εργαστήρι στην Αθήνα, σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί στις επόμενες ημέρες.

Λίγα λόγια για το MDRT
Το ΜDRT είναι ένας διεθνής οργανισμός με 35.000 μέλη, τους καλύτερους ποιοτικά και παραγωγικά Χρηματοασφαλιστικούς Συμβούλους απ’ όλο τον κόσμο. Σκοπός του, είναι η ανέλιξη του επαγγελματία σ’ ένα σύγχρονο οικονομικό και ασφαλιστικό περιβάλλον, μέσα από συνεχή ενημέρωση, εκπαίδευση και εφαρμογή κανόνων δεοντολογίας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *