Το 66% των «τυφλών» στα Δωδεκάνησα τα είχε τετρακόσια !


Με αφορμή την ανακοίνωση αποτελεσμάτων επανελέγχου – από τις Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) – ατόμων που λαμβάνουν επίδομα τυφλότητας, ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σε μια περίοδο που η χώρα και οι συμπολίτες μας υποβάλλονται σε μεγάλες θυσίες και στερήσεις, δεν επιτρέπεται σε κανέναν και για κανένα λόγο να επιβαρύνει τον ελληνικό λαό με παράνομες πρακτικές και συμπεριφορές.
Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της παραβατικότητας που έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει καρπούς και αυτό έχει γίνει αντιληπτό από όλους.
Η διενέργεια εντατικών και στοχευμένων ελέγχων αποκάλυψε παράνομη λήψη επιδόματος τυφλότητας έως και 66% στα Δωδεκάνησα, γεγονός που δημιουργεί απογοήτευση και οργή. Τονίζω προς κάθε κατεύθυνση ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.
Τονίζω, επίσης, ότι εκτός από την άμεση διακοπή του επιδόματος, θα αναζητηθούν και θα καταλογισθούν τα παρανόμως καταβληθέντα ποσά σε βάθος δεκαετίας, αλλά και θα διερευνηθούν οι ευθύνες όσων συνέβαλαν σε αυτές τις παράνομες πράξεις».

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *