Το deal Σ.Κόκκαλη και Ν. Μακρόπουλου που ξάφνιασε την ασφαλιστική αγορά και οι εξαγορές στα διαμεσολαβητικά σχήματα

Μετά από μια ανάπαυλα μερικών εβδομάδων τα “Ασφαλιστικά Σφηνάκια” είναι πάλι εδώ και με παρασκήνιο από το προσκήνιο των εξελίξεων στην ασφαλιστική  αγορά.

( Κεντρική φωτογραφία : Από αριστερά Σωκράτης.Κόκκαλης, Δημήτρης Κλώνης, και Νίκος Μακρόπουλος από την ανακοίνωση της συμφωνίας Intracom Ευρώπη Ασφαλιστική )

Μπες στο κανάλι μας στο youtube για μια νέα εμπειρία στην ασφαλιστική ενημέρωση

Διατηρώντας το ενημερωτικό μας τέμπο να σας πούμε ότι η συμφωνία Σ.Κόκκαλη και Ν. Μακρόπουλου για την Ευρώπη Ασφαλιστική ξάφνιασε πολλούς, πλην όμως ο Νίκος Μακρόπουλος σχεδίαζε από καιρό το μέλλον και την ανάπτυξη της Ευρώπη Ασφαλιστική, που είναι ένα προσωπικό του δημιούργημα, και όταν βρήκε την κατάλληλη στιγμή έκανε το σωστό deal !

Ο Σωκράτης Κόκκαλης και η Intracom επίσης φαίνεται να είχαν στοχεύσει σε  ευκαιρίες στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης και την βρήκαν σε μια συνεργασία με τον άνθρωπο που γνωρίζει όσο ελάχιστοι την ασφαλιστική αγορά, όπως ο Νίκος Μακρόπουλος.

Έτσι μετά από μια μακρά πορεία από τα deals των funds και ασφαλιστικών πολυεθνικών ομίλων…είδαμε το πρώτο καθαρά ελληνικό deal στην ασφαλιστική αγορά ..που υπόσχεται πολλά στην εξέλιξή του ! 

Ακόμη να σας πούμε και μια λεπτομέρεια που προκύπτει από αυτό το deal με αθλητικές διαστάσεις !  Οι Σωκράτης Κόκκαλης και Νίκος Μακρόπουλος είναι δύο πρόσωπα πού έχουν την δική τους ιστορία στο επιχειρείν αλλά και στους δύο κορυφαίους ποδοσφαιρικούς και αθλητικούς συλλόγους της Χώρας. Η πορεία  και η συμβολή του πρώτου στην αναγέννηση και ανάπτυξη του Ολυμπιακού σας είναι λίγο πολύ γνωστή. Αλλά του Νίκου Μακρόπουλου, όχι και τόσο πολύ, ήταν πιο αθόρυβη με τον Παναθηναϊκό καθώς ο πατέρας του, ο αείμνηστος, Αχιλλέας Μακρόπουλος, ήταν από τις πιο ηγετικες εμβληματικές μορφές στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και διετέλεσε πρόεδρος ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία. Ενώ ο κ. Νίκος Μακρόπουλος πάντα ήταν και είναι κοντά στην ομάδα του Παναθηναϊκού, στους παλαίμαχους αθλητές, και ένα διάστημα, στο παρελθόν, υπήρξε και μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οπότε από το deal αυτό μας προκύπτει και η πρώτη ελληνική ασφαλιστική εταιρία με ερυθρόλευκα και πράσινα αθλητικά αισθήματα από τους επιχειρηματίες που θα την διοικούν. 

Πηγαίνοντας στο άλλο επίπεδο της αγοράς την διαμεσολάβηση και τα διαμεσολαβητικά πρακτορειακά ασφαλιστικά σχήματα βλέπουμε επίσης κινητικότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ετσι με διάστημα δύο ημερών είδαμε την Mega Brokers των Γιάννη και Τάσου  Χατζηθεοδοσίου να ανακοινώνει την εξαγορά της  TZORTZIS S.A στο 100% του μ/κ  και στην συνέχεια την 3P Insurance  το 50% της   ΕΛΠΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ.

Θα σταθούμε ιδιαίτερα στο δεύτερο deal καθώς στην 3P Insurance συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο έχει η Hellas Direct, ένω  η ΕΛΠΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ εκπροσωπεί στην Ελλάδα εδώ και χρόνια Μαλτέζικη ασφαλιστική εταιρία στην αστική ευθύνη αυτοκινήτου με καθεστώς ΕΠΥ!

Και μια και μιλάμε για την Hellas Direct να σας πούμε ότι έχει κάνει ένα από τα καλύτερα προωθητικά πρότζεκτ, των τελευταίων ετών, για ασφαλιστική εταιρία αυτοκινήτου, κλείνοντας λακκούβες έξω από σχολεία και όχι μόνο.

Με το πρότζεκτ αυτό όχι μόνο διαφημίζεται πανελλαδικά αλλά και τοπικά κάνοντας διάφορες συνεργασίες με Δήμους !  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *