Το deal της Εrgo με την Eurosos αλλάζει το χάρτη της οδικής βοήθειας. Ποια είναι τα ισχυρά brands της αγοράς

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Οχι και τόσο αναμενόμενη εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση ότι η Ergo Ασφαλιστική αποκτά την πλειοψηφία των μετοχών της Eurosos Assistance και γίνεται η τρίτη εταιρία γενικών ασφαλίσεων στην χώρα με άμεση συμμετοχή στην οδική βοήθεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες η Ισπανική πολυεθνική στον κλάδο της οδικής βοήθειας   MAPFRE ASISTENCIA, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα  με Eurosos Assistance, σύναψε στρατηγική συνεργασία με Ergo Ασφαλιστική  η οποία αποκτά την πλειοψηφία των μετοχών της  Eurosos Assistance.

Αυτή η συνεργασία ήρθε σχεδόν ένα χρόνο μετά από την πρώτη απόπειρα της MAPFRE ASISTENCIA να πουλήσει τις εδώ δραστηριότητές της στην Κυπριακή Hellas Direct  που είναι  ψηφιακός παίκτης στην ασφάλιση αυτοκινήτου με υποκατάστημα στην Ελλάδα. 

Παρ ότι είχαν γίνει και επίσημες ανακοινώσεις μετά από λίγο καιρό το deal αυτό ακυρώθηκε. Να σημειώσουμε ότι από φήμες είχε προηγηθεί και άλλη απόπειρα της Hellas Direct να επεκταθεί στην οδική βοήθεια  με εξαγορά της Inter Partner Assistance (θυγατρική της Γαλλικής ΑΧΑ).

Σύμφωνα με γνωρίζοντες την αγορά η επέκταση της Ergo στην οδική βοήθεια και συγκεκριμένα με την MAPFRE ASISTENCIA δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι ο CEO της Ergo Ασφαλιστικής,  Νίκος Αντιμησάρης , πριν έρθει στην Ergo ήταν επιτελικό στέλεχος της MAPFRE ASISTENCIA σε δραστηριότητές της στην Ευρώπη και γνώστης του κλάδου οδική βοήθεια.

Με την έμμεση αυτή εξαγορά η  Ergo Ασφαλιστική γίνεται η τρίτη ασφαλιστική εταιρία γενικών ασφαλίσεων που αναπτύσσει άμεσα δραστηριότητες στην οδική βοήθεια, μετά την Interamerican και την  Ιντερσαλόνικα. 

Μετά και την παραπάνω εξέλιξη τα ισχυρά brands της οδικής βοήθειας στην Ελλάδα είναι τα παρακάτω: Interamerican , Ιντερσαλόνικα , Eurosos Assistance, Mondial Assistance, Europ Assistance (που είναι θυγατρική της Generali με έδρα την Γαλλία). 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια δυναμική είσοδο στον κλάδο οδικής βοήθειας έχει κάνει η Ελληνική Extra Assistance που ιδρύθηκε το 2015 και παρουσιάζει εκπληκτική ανάπτυξη σε όλη  την χώρα   Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *