Το deal της Hellas Direct με την Mapfre και οι ανακατατάξεις στον κλάδο οδικής βοήθειας

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Οι φήμες που ήθελαν της Hellas Direct να ενδιαφέρεται να μπει στον κλάδο της ασφάλισης οδικής βοήθειας στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκαν μόνο ως προς την πρόθεση αφού φαίνεται να άλλαξε ο “παίκτης ” στόχος. 

Αρχικά,  από πέρυσι οι πληροφορίες ανάφεραν ότι υπήρχε ενδιαφέρον της Hellas Direct για εξαγορά του υποκαταστήματος  της  Γαλλικής  Ιnter Partner Assistance  στην χώρα.

Ωστόσο, χθες  η Hellas Direct ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε  το υποκατάστημα της  Ισπανικής Mapfre  στην Ελλάδα. Με δεδομένο η Hellas Direct  εξαγόρασε   το 2019 την  Rescueline στην Κύπρο, που είναι η μεγαλύτερη εταιρία οδικής βοήθειας στην χώρα,  με την εξαγορά της  Mapfre στην Ελλάδα έχει στην κατοχή της δύο εταιρίες οδικής βοήθειας στις δύο χώρες που ασκεί το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλιστικών της δραστηριοτήτων . Στην Κύπρο που είναι η μητρική της έδρα και στην Ελλάδα που λειτουργεί ως υποκατάστημα.

Στην ουσία η Hellas Direct  στην χώρα μας γίνεται η τρίτη κατά σειρά ασφαλιστική εταιρία που έχει παράλληλη δραστηριότητα στην ασφάλιση οδικής βοήθειας, μετά την Interamerican και την Ιντερσαλόνικα.

Έτσι συνολικά , αυτή την στιγμή ,οι ασφαλιστικές εταιρίες με ασφάλιση οδικής βοήθειας στην Ελλάδα είναι  6  : Ιnteramerican, Ιντερσαλόνικα , Europ Assistance, Ιnter Partner Assistance, Mapfre Asistencia,Mondial Assistance.

Μάλιστα, μια εξ αυτών η  Γαλλική Europ Assistance έχει μπει δυναμικά στην αγορά το τελευταίο ενάμιση χρόνο με εκσυγχρονισμό στόλου, υπηρεσιών και προϊόντων.

Συνεπώς μετά και την εξαγορά της Mapfre  από την Hellas Direct ο ανταγωνισμός για τα μερίδια αυτού του κλάδου της αγοράς αναμένεται να ενταθεί.

Τέλος να αναφέρουμε ότι  ο κλάδος βοήθεια ( οδική – ιατρική) των ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα,  σύμφωνα με τα στοιχεία  παραγωγής ασφαλίστρων  της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, για το πρώτο πεντάμηνο του 2021 είχε αύξηση συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 κατά 13,1% , και το σύνολο της παραγωγής του κλάδου αντιπροσωπεύει το 5,7% του κλάδου γενικών ασφαλίσεων

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτηΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *