Το predator , το πλαστό domaim name με αναφορά σε ασφάλιση… επιχειρηματική κατασκοπεία και παγίδες scam με στόχο ασφαλιστές!

H υπόθεση με παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων και οι απόπειρες ή τελεσμένες μολύνσεις κινητών με το spyware  predator… δεν έχει μόνο πολιτικές διαστάσεις αλλά και επιχειρηματικές.

Βέβαια εμείς δεν είμαστε πολιτικό site αλλά οικονομικό – θεματικό ενημερωτικό blog και ως εκ τούτου θα σας παρέχουμε , μέσω της στήλης “Ασφαλιστικά Σφηνάκια”, κάποιες πληροφορίες που έχουν σχέση με την επιχειρηματική κατασκοπεία που είναι μία δεύτερη σημαντική χρήση  του κακόβουλου λογισμικού (spyware) predator.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Όπως έχει καταγραφεί από ρεπορτάζ που έχουν ερευνήσει την “χρήση” του predator στην Ελλάδα πέρα των αναφορών για πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους έχει προκύψει ότι ενδεχομένως έχουν γίνει παγιδεύσεις με την χρήση predator και για επιχειρηματική κατασκοπεία.

Μάλιστα ανάμεσα στα πλαστά domain name που χρησιμοποιούνται ως λινκ για να γίνει παγίδευση έχει προκύψει ότι υπάρχει και το domain name [insurance.gr.com]

Σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ αυτά ανάλογα τα ενδιαφέροντα ή το χώρο που κινείται ο “στόχος” του στέλνονται μηνύματα με πλαστά domain name γνωστών σελίδων που είναι παραποιημένα και ετσι αν πατήσει τον σύνδεσμο μπορεί αυτόματα να “μολυνθεί” με το spyware.

Έχει προκύψει ότι ανάμεσα σε αυτά το domain name είναι πλαστά url από οικονομικά πόρταλ ακόμα και μάρκες αυτοκινήτων. 

Αν δεν έχετε λόγους να ανησυχείτε για επιχειρηματική κατασκοπεία να έχετε πάντα υπόψη ότι οι απατεώνες του διαδικτύου έχουν στόχο εκτός από πολίτες και επιχειρηματικούς κλάδους.

Έχουμε γίνει μάρτυρες ότι  έχουν σταλεί μηνύματα σε ασφαλιστές  για δήθεν πληρωμή ασφαλίστρων πχ αυτοκίνητου κλπ και από κάτω προτροπή να κάνουν μέσω προτεινόμενου συνδέσμου σύνδεση με το web banking για επιβεβαίωση της πληρωμής.

Προσοχή λοιπόν και τα μάτια σας 104 . Ποτέ δεν ανοίγουμε συνδέσμους από γνωστούς και αγνώστους που μας λένε δείτε αυτό ή κάντε σύνδεση με την τράπεζα. Καμία τράπεζα δεν στέλνει λινκ σύνδεσης για οποιοδήποτε λόγο. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *