«Τρέχουν» εξελίξεις σε ανασφάλιστα, φερεγγυότητα και Εθνική Ασφαλιστική, μέσα στον Μάιο

Ιδιαίτερα σημαντικές εξελίξεις θα «τρέξουν» μέσα στον Μάιο στην ασφαλιστική αγορά, που παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον για ασφαλισμένους και εταιρίες.


Στο μέτωπο των ανασφάλιστων οχημάτων υπάρχει διαβεβαίωση προς τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ότι θα τεθεί σε εφαρμογή η πρώτη αποστολή σημειωμάτων προς οδηγούς που έχουν εντοπιστεί να μην έχουν ασφάλιση παρότι έχουν σε κυκλοφορία τα οχήματά τους.
Δεύτερη και επίσης σημαντική για την εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς και των ασφαλιστικών εταιριών εξέλιξη είναι ότι μέσα στο επόμενο μήνα οι ασφαλιστικές εταιρίες για πρώτη φορά να αναρτήσουν τα οικονομικά τους στοιχεία.
Στοιχεία που θα περιέχουν εκτός των άλλων και προβλεπόμενο από το Solvency II περιθώριο φερεγγυότητας. Ενώ σε περίπτωση που είναι σε εποπτικό έλεγχο θα πρέπει να αναφέρεται ρητά αυτή η εκκρεμότητα.
Όπως, εκτιμούν, παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς αυτή είναι μια σημαντικής αξίας πληροφορία τόσο για τους καταναλωτές όσο και για την αξιοπιστία της κάθε ασφαλιστικής εταιρίας .
Τέλος, εκτός απροόπτου μέσα στην επόμενο μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα με τις προσφορές που έχουν γίνει για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Το θέμα, ωστόσο, συνεχίζει να είναι συνεχώς στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες και διάφορα δημοσιεύματα, όχι μόνο από τον οικονομικό τύπο αλλά και πολιτικές εφημερίδες, τροφοδοτούν φήμες, σενάρια αλλά και ενστάσεις για τις διαδικασίες κύρια όσον αγορά τους δύο βασικούς διεκδικητές (fosun και EXIN) αυτού του deal.
Πάντως, ανεξάρτητα αποτελέσματος, όλοι εκτιμούν ότι είναι μια πώληση που θα διαμορφώσει, αν όχι άμεσα αλλά μακροπρόθεσμα, νέο τοπίο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και στον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιριώνΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *