Τρίτη σε μέγεθος στον κόσμο η ασφαλιστική βιομηχανία στην Ευρώπη

Ο ευρωπαϊκός ασφαλιστικός κλάδος* αντιπροσωπεύει το 30% της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς, η Ασία το 33% και η Βόρεια Αμερική το 31%.

Τα συνολικά ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 1 τρισ. 213 δισ. Ευρώ το 2017, εκ των οποίων τα 710 δισ. Ευρώ ήταν ασφάλειες ζωής, τα 371 δισ. ευρώ ήταν ασφάλιστρα περιουσίας και ατυχήματος (P & C) και τα 132 δισ. ευρώ ήταν ασφάλιστρα υγείας.

Συνολικά η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 4,7% το 2016, με τα ασφάλιστρα ζωής να αυξάνονται κατά 5%, τα P & C κατά 4,4% και την υγεία 3,9%.


Το 2017, η διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης (ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ως ποσοστό του ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 0,14% (συνολικά ήταν 7,53%) και κυμάνθηκαν από 0,9% στη Λετονία έως 12,2% στο Ηνωμένο Βασίλειο.

*Σημείωση: Η “Ευρώπη” καλύπτει τη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Ουκρανίας (που μαζί αντιπροσωπεύουν περίπου 1% των συνολικών ασφαλίστρων)

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από στοιχεία έρευνας της Insurance Europe η οποία περιέχει προσωρινά, για το 2017, στοιχεία για την ευρωπαϊκή ασφαλιστική βιομηχανία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες παράγουν έσοδα από ασφάλιστρα πάνω από € 1 τρισ. 200 δις, απασχολούν άμεσα πάνω από 950. 000 άτομα και έχουν επενδύσει πάνω από € 10 τρισ.100 δισεκατομμύρια στην οικονομία.

Η έκθεση, παρέχει στοιχεία για τα ασφάλιστρα και τις αποζημιώσεις από την επιχειρηματική δραστηριότητα και τις επενδύσεις χαρτοφυλακίου των ασφαλιστών. Περιλαμβάνει επίσης στοιχεία για μέσος όρος ασφαλίστρων ανά κάτοικο και τις απαιτήσεις κατά κεφαλήν, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η έκθεση  είναι διαθέσιμη εδώΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *