Τρακάρατε ! Τι πρέπει να κάνετε !

Ο κάθε οδηγός αυτοκινήτου είναι ενδεχόμενο να εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα . Αν σας συμβεί δείτε μερικά πράγματα και κινήσεις που πρέπει να έχετε υπόψη σας ώστε να διευθετήσετε με το καλύτερο τρόπο το γεγονός .
Αρχικά και πάνω απ όλα να έχετε πάντα μαζί σας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου σας, που πρέπει να είναι σε ισχύ, το δίπλωμα οδήγησης και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.
Στην συνέχεια πρέπει να ανταλλάξτε άμεσα στοιχεία με τον οδηγό του άλλου εμπλεκόμενου αυτοκινήτου όπως ο αριθμός κυκλοφορίας , η άδεια κυκλοφορίας και φυσικά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και την εταιρία που το έχει εκδώσει.
1976221Καλό θα είναι εφόσον το ατύχημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε υλικές ζημιές να επικοινωνήστε άμεσα με την φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστική σας εταιρίας ή με τον ασφαλιστή σας .
Στην πρώτη περίπτωση με την κλήση στην φροντίδα ατυχήματος της εταιρίας σας , που είναι σε 24ωρη λειτουργία στο σύνολο πλέον των ασφαλιστικών εταιριών και τα τηλέφωνα είναι συνήθως πάνω στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και όχι στο ειδικό σήμα, θα πρέπει να περιμένετε ώστε να φθάσει εκεί για να καταγράψει και τις συνθήκες του ατυχήματος και τα στοιχεία που είναι απαραίτητα .
Επίσης η φροντίδα ατυχήματος μπορεί να αναλάβει και την μετακίνηση του οχήματος, εφόσον από το ατύχημα έχει προκληθεί ακινητοποίηση και να το μεταφέρει στο συνεργείο που θα της υποδείξετε.
Στην δεύτερη περίπτωση που επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή σας αυτός σας δώσει οδηγίες για το πώς μπορεί να χειριστείτε το συμβάν αν πρέπει καλέσετε την φροντίδα ατυχήματος ή και την τροχαία .
Επίσης για να αποφύγετε περαιτέρω τρεξίματα και χάσιμο χρόνο και εφόσον συμφωνεί και ο εμπλεκόμενος του άλλου οχήματος μπορεί επιτόπου να κάνετε και φιλική δήλωση ατυχήματος . Αυτό μπορεί να γίνει μεταξύ σας αν έχετε το σχετικό έντυπο, που το προμηθεύουν όλες οι εταιρίες που συμμετέχουν στον φιλικό διακανονισμό των ασφαλιστικών εταιριών μαζί με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή να το επιμεληθεί η φροντίδα ατυχήματος της εταιρίας εφόσον την έχετε καλέσει.
Στην περίπτωση τώρα που στο ατύχημα υπάρχουν τραυματισμοί πρέπει απαραίτητα να καλέσετε την τροχαία και την φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής σας εταιρίας . Επίσης να κρατήσετε απαραίτητα τα στοιχεία του τραυματία και σε ποιο νοσοκομείο θα μεταφερθεί .
Επιπλέον σημαντικό ρόλο παίζουν και οι μάρτυρες που ενδεχομένως υπάρχουν στο συμβάν, από τους οποίους πρέπει να κρατήσουμε στοιχεία .
Τέλος πάντα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το ατύχημα θα πρέπει να δηλωθεί εντός 8 ημερών στην ασφαλιστική σας εταιρία .
Επιπλέον θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι αν από τα εμπλεκόμενα οχήματα υπάρχει ανασφάλιστο αυτοκίνητο τότε το πρόσωπο που υπέστη ζημία από το ατύχημα αυτό δικαιούται να ζητήσει την πλήρη αποκατάσταση της ζημίας του από το Επικουρικό Κεφάλαιο, το οποίο έχει συσταθεί, μεταξύ άλλων, και για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού.
Ενώ, αν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας υπάρχει και κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα τότε η αποζημίωσή σας θα γίνει από την ίδια την εταιρία σας .


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *