Τρακαρισμένα ή διαλυμένα αυτοκίνητα από δημοπρασίες ασφαλιστικών -τραπεζών “επανέρχονται” στην κυκλοφορία !

Τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους ασφαλιστικές, τράπεζες ή εταιρείες ενοικιάσεων και έχουν κρίνει ότι είναι ασύμφορη η επισκευή τους με αποτέλεσμα να «οδηγούνται» τα συγκεκριμένα οχήματα σε ειδικούς πλειστηριασμούς στους οποίους συνήθως συμμετέχουν επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων οι οποίοι μάλλον πληρώνουν για να αποκτήσουν τα επίσημα έγγραφα των αυτοκινήτων και όχι τα λιωμένα σασί τους και στη συνέχεια να τα «αξιοποιήσουν» με τον… καλύτερο τρόπο!

Ειδικότερα τα τρακαρισμένα οχήματα που προέρχονται από «Ολική καταστροφή» ή γενικώς από κάποιο τρακάρισμα ή πυρκαγιά με ασύμφορη την επισκευή τους αντί να μεταφερθούν σε κάποιο Κέντρο Ανακύκλωσης και να τα διαγράψουν οι εταιρείες που τα έχουν στην κατοχή τους τα δημοπρατούν ώστε να μειώσουν τη ζημιά που έχουν καταγράψει.

Ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις οι δημοπρασίες περιλαμβάνουν αυτοκίνητα που πραγματικά δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορήσουν και πάλι στους δρόμους εξαιτίας της κατάστασής τους.

Ειδικότερα όπως αποκαλύπτει το Newsauto.gr το συγκεκριμένο κυριολεκτικά «λιωμένο» αυτοκίνητο αφορά σε ένα Audi Q3 με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2015 και εκποιήθηκε έναντι του ποσού των 2.100 ευρώ!

Τώρα βέβαια είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι πρόκειται να συμβεί με αυτό το όχημα καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες από την φωτιά έχουν αλλοιώσει κυριολεκτικά τα μέταλλά του αμαξώματος και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επισκευαστούν ή να αποκτήσουν την στιβαρότητα που είχαν!

Προφανώς ο επιτήδειος που απέκτησε το συγκεκριμένο όχημα είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει τα επίσημα έγγραφα του «λιωμένου» Audi Q3 τα οποία και θα χρησιμοποιήσει σε ένα άλλο ίδιο Audi Q3 που ίσως να είναι και κλεμμένο!

Με λίγα λόγια θα το κάνει «μαϊμού» και στη συνέχεια θα το πουλήσει σε κάποιον ανυποψίαστο καταναλωτή ο οποίος θα έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο μάλλον κλεμμένο με τα επίσημα έγγραφα ενός «λιωμένου» αυτοκινήτου.

Το κράτος και σε αυτή την περίπτωση είναι απών και ίσως έφτασε η ώρα τα οχήματα που προέρχονται από «Ολική Καταστροφή» να σταματήσουν να πωλούνται αλλά επιβάλλεται η Διαγραφή τους ώστε ούτε τα κυκλώματα να αποκτούν επίσημα έγγραφα αλλά ούτε και οι ανυποψίαστοι καταναλωτές να κυκλοφορούν με «μαϊμούδες» οχήματα.

Πηγή: newsauto.gr

Φωτογραφία αρχείου Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *