Τσίπρας: Μέτρα για τα ασφαλιστικά ταμεία και επαναφορά της 13 σύνταξης για τις συντάξεις των 700 ευρώ

Δεν θα ισχύσουν τα μέτρα για τις συντάξεις, σύμφωνα με το το email Χαρδούβελη για όρια ηλικίας και περικοπή συντάξεων, δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός Αλ Τσίπρας ανακοινώνοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή .

6433Παράλληλα ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για την χορήγησης τη 13ης σύνταξης τα Χριστούγεννα στους συνταξιούχους που λαμβάνουν έως 700 ευρώ ενώ για την χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης , αναφέρθηκε στο «Ταμείο εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασφάλισης», το οποίο θα λειτουργήσει ως νέος «κουμπαράς» για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Το Ταμείο θα αντλήσει ένα μέρος των εσόδων του από τα δικαιώματα για την εκμετάλλευση του φυσικού και ορυκτού πλούτου της χώρας (μεταλλεία, ορυχεία, χρυσός κ.ά.) ενώ θα εισέλθουν πόροι από την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων (μετά το 2023).
Τέλος ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει ευθύνες για τα χαμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων σε σχέση και με το PSI .Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *