Τo “σπριντ” στις ασφάλειες ζωής με πρωταγωνιστές τα ασφαλιστικά επενδυτικά

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για το πρώτο μήνα του 2021 οι ασφάλειες ζωής και συγκεκριμένα οι ασφαλίσεις ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις παρουσιάζουν άνοδο στην παραγωγή ασφαλίστρων κατά 65,2% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2020.

Επίσης, αυξημένη κατά 17,5% ήταν και η παραγωγή στις κλασικές ασφάλειες ζωής και συνολικά ο συγκεκριμένος κλάδος κινήθηκε ανοδικά κατά 22,7% δίνοντας έτσι θετικό πρόσημο στο σύνολο και των δύο κλάδων ( ζωής και ζημιών) κατά 8,2% για τον Ιανουάριο του 2021 συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Αυτή η ανοδική πορεία στον κλάδο ζωής σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οφείλεται κατά ένα λόγο στη ζήτηση που έχουν τα επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα από τους αποταμιευτές εξαιτίας των μηδενικών έως  αρνητικών επιτοκίων των τραπεζών.

Μάλιστα, όπως προκύπτει και από την συνολική παραγωγή του 2020 η παραγωγή στα επενδυτικά ασφαλιστικά των ασφαλιστικών εταιριών  είχε αύξηση κατά 88,3% και ήταν ο κλάδος που κινήθηκε ανοδικά σχεδόν σε όλη την διάρκεια του έτους εν μέσω πανδημίας και “λοκ νταουν”.

Επιπλέον, θετική είναι η εικόνα του Ιανουαρίου 2021 και για τα κλασικά ασφαλιστικά προϊόντα ασφαλειών ζωής που έτρεξαν με άνοδο της παραγωγής κατά 17,5%  όταν σε όλο το 2020 η παραγωγή ήταν  μειωμένη κατά 5,8% .

Στελέχη της αγοράς εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι ο κλάδος των ασφαλίσεων ζωής θα έχει ανοδική πορεία μέσα στην χρονιά καθώς διαβλέπουν μια στροφή των αποταμιευτών προς τις ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και γενικότερα στην αναζήτηση συμπληρωματικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *