Υπάλληλοι αντί για δικηγόρους θα εκπροσωπούν το ΙΚΑ στα δικαστήρια


Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι η Διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, μέσω του γραφείου του Νομικού Συμβούλου της, με ένα εξαιρετικώς επείγον έγγραφο που απέστειλε προς όλους τους Διευθυντές των τοπικών υποκαταστημάτων, ζητά ξεκάθαρα αντί δικηγόρων, το ΙΚΑ να εκπροσωπείται στα δικαστήρια από τους Διευθυντές των υποκαταστημάτων ή από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους.

86551Τα παραπάνω καταγγέλλει η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του ΙΚΑ και αναφέρει :
Αυτή την λύση προέκρινε η Διοίκηση, διότι το ΙΚΑ βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να αντιμετωπίσει τις παραστάσεις των δικηγόρων στα δικαστήρια μετά την ισχύ του Νέου Κώδικα περί δικηγόρων.
Προφανώς, κάποιοι έχουν παντελή άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στις υπηρεσίες μας και δεν αντιλαμβάνονται την επιβάρυνση των καθηκόντων και των αντικειμένων, που έχουν προκύψει στους εναπομείναντες ελάχιστους υπαλλήλους, αλλά και Προϊσταμένους ή Διευθυντές.
Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, οι Διευθυντές όπου υπάρχουν, ή όπου εκτελούν αναγκαστικά χρέη, αλλά και οι υπάλληλοι, θα πρέπει στην ουσία να εγκαταλείπουν τα καθήκοντα τους, και να βρίσκονται στα δικαστήρια, καθ΄ όλη την διάρκεια του ωραρίου τους και αν και εφόσον συζητηθεί η υπόθεση και δεν αναβληθεί, να παρίστανται ως εντεταλμένοι εκπρόσωποι του Ιδρύματος εκθέτοντας, προφορικά, γραπτά, με όλα τα κρίσιμα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση, προβάλλοντας τις σχετικές ενστάσεις τους, νομικά επιχειρήματα κλπ. Μια διαδικασία όχι εύκολη, που χρειάζεται πέραν του χρόνου μελέτης κάθε υπόθεσης, και ειδικές γνώσεις, αφού θα αντιμετωπίζουν έμπειρους δικηγόρους ως διαδίκους.
Δυστυχώς σε μια εποχή που γίνεται πολύς λόγος για τον εκσυγχρονισμό, την αποτελεσματικότητα αλλά και τα γρήγορα αντανακλαστικά που θα πρέπει να έχει η Δημόσια Διοίκηση, η Διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ έρχεται να προσθέσει ένα επιπλέον βάρος στις πλάτες των Διευθυντών και των υπαλλήλων, αδιαφορώντας για το κόστος που θα υποστούν οι υπηρεσίες μας, αλλά και για την επιτυχία της έκβασης της υπόθεσης και των συμφερόντων του Ιδρύματος κατά τη δίκη.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *