Υποκατάστημα της Coface στην Ελλάδα στην ασφάλιση πιστώσεων

Οι τοπικές εταιρίες θέλουν να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία της Coface στην πρόληψη κινδύνων και την προστασία των πληρωμών.
Σύμφωνα με τη στρατηγική της φιλοδοξία να αναπτυχθεί σε αναδυόμενες νέες αγορές, η Coface ξεκινά  εργασίες στην ασφάλιση πιστώσεων στην Ελλάδα, αφού της έχει χορηγηθεί άδεια από την ελληνική ρυθμιστική αρχή να λειτουργήσει ως ασφαλιστής πιστώσεων. Η Coface είναι πλέον σε θέση να ενισχύσει την υποστήριξή της προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, παρέχοντάς της την αναγνωρισμένη εμπειρογνωμοσύνη της στην παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας εκατομμυρίων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο και προστατεύοντας τις εμπορικές τους συναλλαγές.
Η Ελλάδα έχει αναλάβει μεταρρυθμίσεις που ανοίγουν το δρόμο για μια ελπιδοφόρα αγορά ασφάλισης πιστώσεων. Η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών  και η ενισχυμένη δημοσιονομική αξιοπιστία επέτρεψαν στη χώρα να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και να άρει τους ελέγχους κεφαλαίου. Οι ελληνικές εταιρείες έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές, έχουν μειώσει το χρέος τους και πλέον είναι πιο εξαγωγικές. Αυτό ενίσχυσε την ανάπτυξη νέων τομέων και επέτρεψε την εξέλιξη του παραγωγικού ιστού.
Σχολιάζοντας το άνοιγμα, ο Xavier Durand, Διευθύνων Σύμβουλος της Coface, δήλωσε:
“Η ελληνική μας άδεια επεκτείνει την ιστορικά ισχυρή παρουσία της Coface στην περιοχή της Μεσογείου και της Αφρικής, η οποία αντιπροσωπεύει το 27% των εσόδων του ομίλου το 2018. Η Ελλάδα είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά για την Coface, όπου η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων βελτιώνεται και η ανάπτυξη αναμένεται να αυξηθεί το 2019 Η άμεση προσφορά ασφαλιστικών πιστώσεων στην Ελλάδα θα ενισχύσει την υποστήριξη της Coface στις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες μέχρι τώρα εξυπηρετούνταν  μέσω του διεθνούς δικτύου μας ».
Πηγή : nasdaq.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *