Υποπτο «δείγμα» για 9.371 χορηγούμενες συντάξεις χηρείας


Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπο¬υργείου Εσωτερικών κ. Στρατής Μαραγκός και ο γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ. Χρήστος Ντούσκας.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων των μητρώων συνταξιούχων αιτία θανάτου (χήροι / χήρες, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα) που ανήκουν στο Δημόσιο, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από το υπουργείο Εσωτερικών. Σημειώνεται ότι το σύνολο των διασταυρώσεων αφορά σε 499.803 συντάξεις αιτία θανάτου, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 από το Δημόσιο και 114.288 συντάξεις από τον ΟΑΕΕ.
Η διαδικασία της διασταύρωσης των μητρώων του υπουργείου Εσωτερικών με το μητρώο του Ταμείου Δημοσίου παρήγαγε ένα «ύποπτο δείγμα» που αφορά σε 9.371 συνταξιούχους (ποσοστό 8% επί του συνόλου). Το δείγμα αυτό παραδόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγησή του με αυτοπρόσωπους ελέγχους από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και να ληφθούν οι δέουσες νομικά ενέργειες.
Εκκρεμεί η τελευταία απογραφή των συνταξιούχων αιτία θανάτου του ΙΚΑ, η οποία και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *