Υπουργός Οικονομικών Κύπρου : Σημαντική και ποιοτική για την Κύπρο η επένδυση της CNP ASSURANCES

Τ. Φειδία: Ένδειξη εμπιστοσύνης προς την Κύπρο .Η CNP διευρύνει την παρουσία της στην Κύπρο με την επένδυση ύψους €97,5 εκατ.

Ως μια από τις πιο χειροπιαστές και θετικές κινήσεις χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης την επένδυση των €97,5 εκατ. της μητρικής CNP Γαλλίας στην CNP Cyprus. Με την επένδυση αυτή η CNP Γαλλίας γίνεται κάτοχος του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της CNP Κύπρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη έγιναν σε συνάντηση που είχε σήμερα μαζί του  o Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της CNP Cyprus κ. Τάκης Φειδία ο οποίος τον ενημέρωσε για τη σημαντική αυτή εξέλιξη και τις προοπτικές που δημιουργεί, τόσο για την ασφαλιστική βιομηχανία, όσο και για την κυπριακή οικονομία ευρύτερα.

YΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι είναι γνωστό πως η προσέλκυση ξένων και ποιοτικών επενδύσεων είναι κορυφαίος στόχος της Κυβερνητικής πολιτικής. Ως εκ τούτου, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μετά από χρόνια σκληρής δουλείας, η CNP Cyprus κατάφερε να δημιουργήσει μια ελκυστική προοπτική την οποία διέκρινε ο Γαλλικός κολοσσός, με αποτέλεσμα να διευρύνει την παρουσία του στην κυπριακή οικονομία.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός κλίματος που να είναι ευνοϊκό και υποστηρικτικό για την προσέλκυση τέτοιων επενδύσεων. Είναι σημαντικό να ξέρουν οι ξένοι επενδυτές ότι στην Κύπρο υπάρχει σταθερότητα, βεβαιότητα, ασφάλεια και θετική προοπτική, τόνισε. Αναφέρθηκε ακόμα και στο Κυβερνητικό νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης εποπτικής αρχής για τον τομέα των ασφαλειών και των ταμείων προνοίας, το οποίο έχει ετοιμαστεί και έχει ήδη σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο. Όπως επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί μια ένδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στην εύρυθμη λειτουργία και τη θετική προοπτική του ασφαλιστικού τομέα ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης για την οικονομία της χώρας μας.

ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ CNP CYPRUS

Ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της CNP Cyprus κ. Τάκης Φειδία ανέφερε ότι η επένδυση αυτή είναι μεγάλης σημασίας, διότι δείχνει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει ο Γαλλικός κολοσσός της CNP ASSURANCES τόσο στις προοπτικές και τη θετική πορεία της οικονομίας της Κύπρου, όσο και στις προοπτικές της ασφαλιστικής βιομηχανίας της Κύπρου και στο κυπριακό επιχειρείν. Είναι μια ιδιαίτερης σημασίας εξέλιξη για την κυπριακή ασφαλιστική βιομηχανία και την κυπριακή οικονομία, αν λάβουμε υπόψη ότι κύριος μέτοχος της CNP ASSURANCES είναι το Γαλλικό κράτος, σημείωσε ο κ Φειδία. Εξάλλου, υπογράμμισε, ο ασφαλιστικός τομέας συνεισφέρει το 5% στο ΑΕΠ της Κύπρου, άρα είναι ένας σημαντικός τομέας για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Είμαστε σίγουροι ότι από αυτή την επένδυση ο μεγαλύτερος κερδισμένος θα είναι η ασφαλιστική βιομηχανία της Κύπρου, κατέληξε ο κ Φειδία.

Ως γνωστόν, η CNP ASSURANCES, που είναι ο κύριος μέτοχος του Ομίλου CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS, με ποσοστό 50,1% του μετοχικού της κεφαλαίου, ήρθε σε συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου και εξαγόρασε το υπόλοιπο ποσοστό 49,9%.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *