Φίλιππα Μιχάλη: H “σιδηρά κυρία”της Allianz Ελλάδος

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Είναι η  πρώτη Ελληνίδα μάνατζερ που πήρε τα ηνία πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρίας  στην Ελλάδα. Πρόκειται για την Φίλιππα Μιχάλη που από το 2015 είναι CEO της Allianz Eλλάδος, θυγατρική μίας από τις κορυφαίες πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρίες στον κόσμο και με μακρόχρονη παρουσία στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Η κ. Φίλιππα Μιχάλη βρέθηκε στην θέση της διευθύνουσας συμβούλου  της Allianz Ελλάδος το 2015 διαδεχόμενη ένα “γκουρού” του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, τον Πέτρο Παπανικολάου, ο οποίος μετακινήθηκε σε διευθυντική θέση CEO στην περιφέρεια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Προέρχεται από τα “σπλάχνα” του ομίλου της Αllianz στην Ελλάδα καθώς ξεκίνησε την καριέρα της από την περίοδο που ήταν φοιτήτρια στην υποστήριξη των πωλήσεων στα Αμοιβαία Κεφάλαια και από το 2009 μεταπήδησε στον κλάδο ασφάλισης του ομίλου. 

Πιο συγκεκριμένα: 

Σπούδασε Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έχει Master in Business Administration (ΜΒΑ) από το ALBA Graduate Business School.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Helvetia ΑΕΔΑΚ και στη συνέχεια στην Allianz ΑΕΔΑΚ, όπου για μία δεκαετία απασχολούνταν στη Διεύθυνση Επενδύσεων στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων. Το 2009, πέρασε στον ασφαλιστικό κλάδο και ανέλαβε τη θέση της Υποδιευθύντριας Market Management στην Allianz Ελλάδος, ενώ παράλληλα από τη θέση της Υπεύθυνης Καινοτομίας είχε την ευθύνη υλοποίησης στην Ελλάδα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Allianz για την προώθηση της καινοτομίας. Το 2011, ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της Διεύθυνσης Market Management & Επικοινωνίας, ενώ, από το 2013, είχε υπό την εποπτεία της και τη λειτουργία του καναλιού διανομής απευθείας πωλήσεων (Direct Business). Συμμετείχε, από το 2013 στο Συμβούλιο Διοίκησης της Allianz Ελλάδος αλλά και στην Επιτροπή Διαχείρισης Έργων. Από την ίδια χρονιά έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα Allianz Sponsorship for Diverse Leadership που απευθύνεται σε γυναίκες με ηγετικά προσόντα και προοπτικές καριέρας.

Σε συνέντευξή της, στο τρέχον τεύχος του  περιοδικού “Insurance World”,στον δημοσιογράφο Χρήστο Ν. Κώνστα, σε  ερώτηση “Πώς φτάσατε να διοικείτε μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα;” είπε μεταξύ άλλων: 

“Με πολλή δουλειά, ακούγοντας και παρατηρώντας, και αρπάζοντας ευκαιρίες! Ξεκίνησα να εργάζομαι στο τμήμα πωλήσεων Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Allianz ΑΕΔΑΚ πριν από 22 χρόνια, παράλληλα με τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Πολύ γρήγορα, μεταπήδησα στον τομέα των επενδύσεων, ενώ παράλληλα πραγματοποίησα το MBA μου στο Alba.

Το 2009 εισήλθα στον καθαρά ασφαλιστικό κλάδο αναλαμβάνοντας τη Διεύθυνση Marketing και την Εταιρική Επικοινωνία. Είχα την ευκαιρία να«τρέξω» στρατηγικά-διατμηματικά έργα για την εταιρεία, μέσα από τα οποία γνώρισα διαφορετικές πτυχές και λειτουργίες του Οργανισμού μας και συνεργάστηκα με πολλούς συναδέλφους μέσα από την εταιρεία, αλλά και από άλλες χώρες του ομίλου.

Αυτό αποτέλεσε μια ανεκτίμητη εμπειρία, η οποία με προετοίμασε για την ανάληψη του «πηδαλίου» της Allianz Ελλάδος το 2015.”

Σε άλλη ερώτηση του περιοδικού για το  “Ποια είναι η προσωπική σας φιλοδοξία;” ανέφερε:

“Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που είμαι μέλος ενός παγκόσμιου ομίλου, με πολύ μεγάλη και σημαντική ιστορία, με τεράστια τεχνογνωσία και ισχυρό αποτύπωμα στον παγκόσμιο ασφαλιστικό χάρτη.

Αυτό, φυσικά, αποτελεί και τεράστια προσωπική πρόκληση, ώστε να αποκτήσει η Allianz Ελλάδος τον «χώρο»που της αναλογεί και στην Ελλάδα.

Είναι μια αγορά δύσκολη, όμως,όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης.

Έχουμε ξεκάθαρο πλάνο, μια δυνατή και δεμένη ομάδα και όλη την όρεξη και την ενέργεια να δουλέψουμε μαζί για να πετύχουμε και να αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες των stakeholders της εταιρείας.

Εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα σύγχρονων υπηρεσιών για τους πελάτες,για τους εργαζόμενους ένα περιβάλλον όπου μπορούν να εξελιχθούν και να ξεχωρίσουν, για τους συνεργάτες μας έναν σύμμαχο και αρωγό στην επίτευξη των δικών τους απαιτητικών στόχων, κερδοφόρα ανάπτυξη για τους μετόχους μας, και για την ελληνική κοινωνία μια αξιόπιστη εταιρεία-πυλώνα του ασφαλιστικού μας συστήματος.”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *