Φαύλος κύκλος τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Σε φαύλο κύκλο εξελίσσεται η υπόθεση με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπων των ασφαλιστικών εταιριών που συμμετείχαν στις διασταυρώσεις των εταιριών με τα στοιχεία του Taxisnet φθάνουν τις 730.000 .
Αρχικά, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση των διασταυρώσεων σύντομα θα αποσταλούν στους κατόχους ανασφάλιστων αυτοκινήτων ειδοποιήσεις να προχωρήσουν στην ασφάλιση ενώ θα επιβάλλονται και πρόστιμα .
Ωστόσο, όπως αναφέρουν διάφορες πηγές είτε λόγω εκλογών είτε λόγω δημοσιονομικού κόστους ( αποστολή ειδοποιήσεων βεβαιώσεων ) μάλλον δεν προχωρά και τόσο άμεσα των θέμα των προστίμων.
Όπως, δε αναφέρουν στελέχη της αγοράς όταν υπάρχουν ανακοινώσεις για τις διασταυρώσεις και τα πρόστιμα παρατηρείται κινητικότητα από τους κατόχους των ανασφάλιστων που τα ασφαλίζουν αλλά στην συνέχεια δεν ανανεώνουν, εφόσον διαπιστώνουν ότι δεν επιβάλλονται πρόστιμα.
Σύμφωνα , με κορυφαίο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς πέρυσι με την ανακοίνωση των διασταυρώσεων και τη νομοθετική ρύθμιση των προστίμων, αυτά τα αυτοκίνητα ασφαλιστήκαν . Αλλά στην συνέχεια δεν ανανέωσαν. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αριθμός των ανασφάλιστων ισοδυναμεί με αριθμό των χαρτοφυλακίων τριών ασφαλιστικών εταιριών στο κλάδο αυτοκινήτου!
Ωστόσο από την ασφαλιστική αγορά επισημαίνουν τον ιδιαίτερο ρόλο της τροχαίας στους ελέγχους για ανασφάλιστα αυτοκίνητα που έχουν αποδώσει τα μέγιστα στον εντοπισμό τους .


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *