Φρένο στην αύξηση ασφαλιστικών εισφορών: Την κατάθεση τροπολογίας, ζητούν οι μικρομεσαίοι

 Συμμετοχή του Β.Ε.Α. στη συνάντηση παραγωγικών φορέων με τον Πρόεδρο του «ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής», Ν. Ανδρουλάκη στη Βουλή


 Σε ευρεία σύσκεψη επιστημονικών και παραγωγικών Φορέων, υπό τον Πρόεδρο του «ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής» Ν. Ανδρουλάκη, σήμερα στη Βουλή, με θέμα τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, συμμετείχε η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο, Παύλο Ραβάνη, τον Α΄ Αντιπρόεδρο Κώστα Δαμίγο και τον Γεν. Γραμματέα Γιάννη Μάνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Κοινή θέση των εκπροσώπων των συμμετεχόντων Φορέων, όπως προέκυψε από την σύσκεψη, είναι η άμεση αναστολή της αύξησης ύψους 9,6% με βάση το ποσοστό πληθωρισμού του 2022.

Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων, ζητούν την κατάθεση τροπολογίας, όπου οι ασφαλιστικές εισφορές, δεν θα αυξάνονται πέραν του 3%, από 1η-1-2023, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν, στις λειτουργικές τους υποχρεώσεις.

Θέση και πρόταση της Διοίκησης του Β.Ε.Α, που άλλωστε είχε κατατεθεί δημοσίως, από το Νοέμβριο του 2022, είναι να μην ενεργοποιηθεί ο υπάρχων νόμος που προβλέπει την αύξηση, από την 1η Ιανουαρίου 2023, με βάση το δείκτη τιμών καταναλωτή. Σε περίπτωση μεταβολής, προφανώς η αύξηση θα συμπαρασύρει και τις εισφορές επικούρησης και εφάπαξ, για περίπου τον έναν στους επτά μη μισθωτούς, που έχουν αντίστοιχες καλύψεις. Σήμερα, ο ασφαλισμένος στην 1η κατηγορία,  καταβάλλει 210€ και  39€ επικουρικής, ενώ με αύξηση 9%, θα πρέπει να καταβάλει 228,90€ συν 42,51€.

Ο πρόεδρος Π. Ραβάνης, μετά την σύσκεψη, δήλωσε: «τονίζουμε για ακόμη μία φορά, ότι η κατάσταση στην αγορά, με τα αυξημένα λειτουργικά κόστη και την απομείωση του εισοδήματος των μικρομεσαίων, ήδη επί τρία συνεχή έτη κρίσης, καθιστούν την αύξηση των εισφορών, πρακτικά ανεφάρμοστη. Αυτό που χρειάζονται οι επαγγελματίες κι όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι η μείωση και όχι η αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό βεβαίως, με μία σειρά από μέτρα ουσιαστικής στήριξης μέσα στο ανασφαλές περιβάλλον, και την ενεργειακή ακρίβεια».  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *