Χάος με τις ΕΠΥ…τα πλαστά ή μαϊμού ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων

Προβληματισμένη φαίνεται η ασφαλιστική αγορά καθώς το «κυνήγι» για φθηνά ασφάλιστρα από καταναλωτές και ασφαλιστικές εταιρίες, ευνοεί φαινόμενα ασφαλιστικής απάτης ή πώλησης φθηνών ασφαλίσεων από εταιρίες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών, (ΕΥΠ) αγνώστου «ελληνικής ταυτότητας»
Δυο τυχαία τηλεφωνήματα από googlαρισμα στο asfalisinet.gr ήταν αρκετά για να διαπιστώσουμε και προσωπικά ότι το πρόβλημα είναι γενικευμένο. Στην πρώτη περίπτωση ασφαλισμένη με ασφαλιστήριο σε εταιρία ΕΠΥ έψαχνε την εταιρία, γιατί δεν μπορούσε να βρει τον ασφαλιστή που την είχε ασφαλίσει ! Σημειωτέον, είχε από τον ίδιο ασφαλιστή δύο ασφαλιστήρια ένα της αστικής ευθύνης και ένα οδικής βοήθειας . Και ενώ είχε τσεκάρει ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλισμένο στην Οδική Βοήθεια, δεν μπορούσε να βρει να επιβεβαιώσει ότι το ασφαλιστήριο της αστικής ευθύνης ήταν όντως γνήσιο.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι πράκτορες ασφαλίζουν σε ξεχωριστές εταιρίες το αυτοκίνητο για αστική ευθύνη και οδική βοήθεια, που δεν συνδέονται αν δεν είναι στο ίδιο συμβόλαιο, δηλαδή το «πακέτο» της οδικής να είναι πάνω στο συμβόλαιο της ασφαλιστικής εταιρίας της αστικής ευθύνης .
Στην δεύτερη περίπτωση ασφαλιστής αναζητούσε μάταια να βρει την ασφαλιστική εταιρία, επίσης ΕΠΥ, που είχε ατύχημα με τον πελάτη του.
Η ανακοίνωση του Επικουρικού κεφαλαίου για καταγγελίες σχετικά με τα πλαστά συμβόλαια μας έβαλε επίσης σε πειρασμό να τσεκάρουμε το site της Τράπεζας της Ελλάδος που είναι καταχωρημένες, όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες και αυτές που λειτουργούν με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών .
6463466Και εκεί βρεθήκαμε στο απόλυτο χάος. Οι εταιρίες με καθεστώς ελεύθερης παροχής είναι δεκάδες και αναζητώντας στοιχεία βρισκόμαστε ( εικόνα ) μπροστά στο εξής φαινόμενο.
Υπάρχει η ονομασία της εταιρίας και όταν κλικάρουμε πάνω οδηγούμαστε και κενά διεύθυνσης και υπεύθυνου της εταιρίας στην Ελλάδα .
Τώρα αν κάποιος θέλει να βρει στοιχεία επικοινωνίας που πρέπει να πάει !
Στην τράπεζα να βρει στα «κιτάπια» της στην εποχή του διαδικτύου τον υπεύθυνο που έλαβε την άδεια !
Να googlαρει για ώρες στο internet και να ξέρει και πέντε έξη ξένες γλώσσες να βρει στοιχεία της εταιρίας στην χώρα της !
Και μετά να επικοινωνήσει μαζί τους …να του πουν ποιος τους αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα !
Και το πιο καίριο ερώτημα. Από πότε είναι αυτός ο Κατάλογος ! Κάθε πότε ενημερώνεται !

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *