Χατζηδάκης και Χαρίτσης στην ΕΑΕΕ : Ναι στη θέσπιση κινήτρων για την ασφάλιση της περιουσίας

Την υπόσχεση του Υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη,  οτι αμέσως μετά την πανδημία και την επιστροφή στην κανονικότητα η κυβέρνηση θα φέρει ρύθμιση για την θέσπιση κινήτρων για την ασφάλιση των κατοικιών και της περιουσίας από φυσικές καταστροφές , που ήδη έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, απέσπασαν οι ασφαλιστικές εταιρίες στην διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΑΕΕ.

Θετικά υπέρ της θέσπισης κινήτρων για την ασφάλιση των κατοικιών τάχθηκε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ,Αλέξης  Χαρίτσης, ο οποίος όπως ανέφερε το κόμμα του θα συμβάλει με προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακόμη ο κ. Χαρίτσης επέκρινε πρόσφατη πρόταση νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την κρατική ενίσχυση των επιχειρήσεων από φυσικές καταστροφές η οποία όπως επισήμανε δημιουργεί αντικίνητρα για την ασφάλιση τους.

Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, στην εισαγωγική του ομιλία στην εκδήλωση, εξέφρασε την δυσαρέσκεια των εταιριών σχετικά με την καθυστέρηση της υλοποίησης της σχετικής δέσμευσης της κυβέρνησης , για τα κίνητρα στην ασφάλιση των κατοικιών, αν και όπως είπε συμμερίζεται το γεγονός ότι  η πανδημία Covid-19  ανέτρεψε τον δημοσιονομικό προγραμματισμό.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *