Χατζηθεοδοσίου: Το ΕΕΑ δεν θα απαιτεί φορολογική ενημερότητα για τις ανανεώσεις της άδειας των διαμεσολαβητών

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει την περαιτέρω εξόντωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών είναι ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, ανακοινώνοντας, χθες, σε ημερίδα ότι δεν θα απαιτεί φορολογική ενημερότητα για τις ανανεώσεις των επαγγελματικών αδειών για το 2017.

1331311

Συγκεκριμένα, με τροπολογία στο νόμο για την επικύρωση της οδηγίας Solvency II, στις αρχές του χρόνου, το υπουργείο Οικονομικών θέτει ως προϋπόθεση για την ανανέωση της επαγγελματικής δραστηριότητας του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και φορολογική ενημερότητα.
Σχετικό θέμα:Με φορολογική ενημερότητα η ανανέωση για τις άδειες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών από το 2017.Αναμένεται θύελλα αντιδράσεων
Σύμφωνα, με ανθρώπους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, αυτή η ρύθμιση είναι η μοναδική που επιβάλλεται μόνο για τον κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών προκειμένου να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμά τους. Όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι ο κλάδος επιβαρύνεται με υποχρεωτικά συμβόλαια αστικής ευθύνης και δεν μπορεί να φοροδιαφεύγει, λόγω της αντιστοιχίας των εσόδων του με τα συμβόλαια των ασφαλιστικών εταιριών.

Όπως ,είπε, ο κ Χατζηθεοδοσίου, χθες, η ρύθμιση αυτή είναι νομικά μαχητή και το ΕΕΑ θα κάνει ότι είναι δυνατόν να προστατέψει τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

.

Μοιραστείτε το !


Ένα Σχόλιο - Γράψε ένα σχόλιο

  1. ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ 31 ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΙΔΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ? ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΟΥΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΓΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

    Reply

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *