«Χρυσό» εφάπαξ 100.000 ευρώ για μία μέρα εργασίας

Αν και πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής της επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν δίνοντας το παρών για μία μέρα στην εργασία του, κέρδισε συνταξιοδοτικό εφάπαξ ύψους 100.000 ευρώ.
756362Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, η οποία επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές του υπουργείου, ο ντε Βιλπέν εργάστηκε μία ημέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κε ντ’ Ορσέ για να μπορέσει να εισπράξει το μπόνους αυτό.
Ο 60χρονος πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε τη διπλωματική καριέρα του το 1980. Παρέμεινε στο διπλωματικό σώμα μέχρι το 1993, υπηρετώντας μεταξύ άλλων στις πρεσβείες της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον και το Νέο Δελχί. Επέστρεψε το Κε ντ’ Ορσέ, αυτή τη φορά ως υπουργός Εξωτερικών, το 2002 και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 2004. Χρημάτισε πρωθυπουργός της Γαλλίας από το 2005 μέχρι το 2007, επί προεδρίας του Ζακ Σιράκ.
Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι για τη μία και μοναδική ημέρα που εργάστηκε ο ντε Βιλπέν τον περασμένο Σεπτέμβριο δικαιούται εφάπαξ ύψους 100.000 ευρώ. Η χορήγηση του μπόνους αυτού εγκρίθηκε από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Το Κε ντ’ Ορσέ, που ρωτήθηκε για το θέμα, υπογράμμισε ότι ο πρώην υπουργός επωφελήθηκε “από μια διάταξη του νόμου που αφορά τις συντάξεις” χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει το ποσό που ανέφερε η εφημερίδα, ούτε αν ο ντε Βιλπέν εργάστηκε όντως μόνο για μία ημέρα.
Οι πηγές του υπουργείου τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα ανέφεραν ότι η χορήγηση του μπόνους δεν είναι παράνομη, όμως πιθανότατα είναι απαραίτητη η έγκριση του υπουργού Εξωτερικών για να δοθεί μια τέτοια αποζημίωση σε εργαζόμενο ενόψει της συνταξιοδότησής του.


Μπες στο κανάλι μας στο youtube για μια νέα εμπειρία στην ασφαλιστική ενημέρωση


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *