Χτύπησαν κόκκινο τα τροχαία ατυχήματα στα χιόνια.Καταστροφική για τις ασφαλιστικές η “Αριάδνη”

Ο χιονιάς στην Βόρεια Ελλάδα κάθε άλλο παρά χαμόγελα έφερε στις ασφαλιστικές εταιρίες και αν προσμετρήσουμε και το γεγονός ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες ήταν σε όλη τη χώρα, τότε ανεβαίνει ακόμα ο λογαριασμός.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα makthes.gr αριθμό-ρεκόρ κλήσεων δέχτηκαν οι ασφαλιστικές εταιρίες στη Θεσσαλονίκη για ατυχήματα με υλικές ζημιές που σημειώθηκαν το διήμερο του χιονιά στην πόλη. Από πρόχειρους υπολογισμούς εταιρειών εκτιμάται πως οι κλήσεις έφτασαν τις 10.000 την εβδομάδα που η «Αριάδνη» έπληξε τη χώρα.
Οι κλήσεις στην Τροχαία ήταν μειωμένες, μολονότι οι συγκρούσεις ήταν πολλές, λόγω της διαδικασίας των φιλικών δηλώσεων, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε αριθμό τριπλάσιο από αυτόν των ατυχημάτων της τροχαίας. Σύμφωνα με το διευθυντή της τροχαίας Θεσσαλονίκης Γιώργο Σορβίνο, «υπήρξε αύξηση στις συγκρούσεις οχημάτων για εκείνες τις μέρες σε σύγκριση με άλλες περιόδους. Συγκεκριμένα, έγιναν καταγγελίες συγκρούσεων, κυρίως την Τρίτη, την πρώτη ημέρα της χιονόπτωσης», σημείωσε μιλώντας στη «ΜτΚ».

Ο πρόεδρος της επιτροπής ασφαλιστικών και τραπεζικών θεμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Λάσκος ανέφερε ενδεικτικά ότι το συνολικό κόστος των ζημιών στα οχήματα ανέρχεται στο 100% των εισπράξεων που έχει ένα ασφαλιστικό γραφείο στη διάρκεια μίας εβδομάδας. «Αν δηλαδή ένα γραφείο είχε είσπραξη 8.000 ευρώ, στο πλαίσιο μίας εβδομάδας, τόσο είναι το κόστος των ζημιών στα οχήματα για το τριήμερο της προηγούμενης εβδομάδας».
Από τις εκτιμήσεις ασφαλιστών οι ζημιές που προέκυψαν από τις συγκρούσεις δεν έχουν τόσο μεγάλο κόστος όσο οι βλάβες που προκλήθηκαν στους εσωτερικούς μηχανισμούς των αυτοκινήτων (ψυγεία, μπαταρίες), οι οποίες εκτιμώνται ότι ξεκινούν από 50 ευρώ και άνω. Σε οχήματα που προκλήθηκε βλάβη στη μηχανή το κόστος κυμαίνεται από 1.500 έως 2.000 ευρώ.

Πηγή: makthes.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *