Χωρίς ασφαλιστική κάλυψη υγείας οι μη μισθωτοί του ΕΦΚΑ που έχουν οφειλές το 2022 και δεν πληρώσουν μέχρι τέλος Μαΐου

Στις 31 Μαΐου όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και δεν καταβάλουν έστω και μέρος των εισφορών που οφείλουν για την ασφαλιστική κάλυψη υγείας του 2022 θα βρεθούν ανασφάλιστοι.

Ο ΕΦΚΑ έχει δώσει  παράταση  για την ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας  όλων των μη μισθωτών μέχρι το τέλος Μαΐου 2023 , όμως μετά το πέρας της  παραπάνω ημερομηνίας θα χάνουν την κάλυψη υγείας. 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Συγκεκριμένα, οι μη μισθωτοί που μέχρι τις 31 Μαΐου 2023 δεν καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί στις ετήσιες εισφορές για το 2022 του κλάδου υγείας (ανάλογα με την ασφαλιστική κλάση που έχουν επιλέξει ο κάθε ασφαλισμένος), δεν θα ανανεωθεί η ασφαλιστική τους ικανότητα.

Επιπλέον από το 2024  για να διατηρήσει κάποιος την ασφαλιστική του ικανότητα θα πρέπει είτε να μην έχει χρέη, είτε να έχει ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση ρύθμιση χρεών 



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *