Χωρίς σύνταξη και παροχές υγείας όταν οφείλουν οι εργοδότες στα ταμεία !

Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν το «μάρμαρο» της εργοδοτικής ασυνέπειας στην πληρωμή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα κόβει παροχές και συντάξιμο χρόνο αν ο εργοδότης δεν καταβάλει ή χρωστά εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία .

Σύμφωνα με το νέο σύστημα καταγραφής των εισφορών θα εφαρμοστεί, όπως γράφει «ΤτΚ», από την 1η/1/2014 και θα φέρει ανατροπές σε όλο το φάσμα των παροχών που στο εξής θα δικαιούνται να λαμβάνουν τα εκατομμύρια των μισθωτών.

Η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εισφορών θα γίνει, μέσω μίας «εμπλουτισμένης» Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης, στην οποία θα προστεθούν νέοι κωδικοί (και ειδικά «κουτάκια») όπου ο κάθε εργοδότης και η κάθε επιχείρηση θα είναι υποχρεωμένος πλέον να αναγράφει, εκτός από τις εισφορές κύριας ασφάλισης, τις εισφορές που παρακρατά από τους εργαζομένους για την επικουρική ασφάλιση (3%) μαζί με τη δική του συμμετοχή (3%), καθώς και τις κρατήσεις 4% για εφάπαξ που πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι.

Με το νέο σύστημα, ο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να ξέρει τι πληρώνει αναλυτικά για κάθε Ταμείο, αλλά αυτό, όμως, δεν θα του διασφαλίζει ότι θα πάρει και τις ανάλογες παροχές, αν οι εισφορές του απλά δηλωθούν, χωρίς να αποδοθούν.

Η μεγάλη παγίδα που κρύβει για τους εργαζομένους το πακέτο «όλες οι εισφορές σε μία δήλωση» έχει να κάνει με το γεγονός ότι ακόμη και αν καταγραφούν όλες σε ενιαία ηλεκτρονική βάση, ουδείς μπορεί να τους εγγυηθεί ότι δεν θα κινδυνεύσουν να χάσουν παροχές από τη στιγμή που δεν θα γίνεται έλεγχος στους εργοδότες για το αν κατέβαλαν τις εισφορές που αναλογούν στον κάθε μισθωτό.

Οι μόνες εισφορές που είναι εκ του νόμου υποχρεωμένοι να πληρώνουν οι εργοδότες στην κοινωνική ασφάλιση είναι αυτές για κύρια και επικουρική σύνταξη και όχι για το εφάπαξ, όπου υπάρχει μόνον η εισφορά του εργαζομένου, την οποία, όμως, δεν αποδίδει ο ίδιος, αλλά ο κάθε εργοδότης.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που δεν θα αποδίδονται στο σύνολό τους ή και καθόλου οι μη υποχρεωτικές εισφορές, όπως αυτή για το εφάπαξ, τότε οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να τις χάσουν τελείως, παρότι θα τις έχουν πληρώσει.
Πηγή Ελεύθερος ΤύποςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *