Χωρίς το βιβλιάριο υγείας οι γιατροί ελέγχουν ηλεκτρονικά την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχουν την ασφαλιστική ικανότητα του ασφαλισμένου και χωρίς να προσκομίζεται η ανανέωση που έχει καταργηθεί .

Συγκεκριμένα αναφέρει :
8373772Ο ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια της εφαρμογής του συστήματος (ΑΤΛΑΣ), υπενθυμίζεται ότι υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή στο site του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr/Εφαρμογές/Ασφαλιστική Ικανότητα), μέσω της οποίας οι συμβεβλημένοι γιατροί και πάροχοι υγείας, έχουν υποχρέωση να ελέγχουν ηλεκτρονικά την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, πριν από την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας.
Μέσω της εφαρμογής, ελέγχεται η ασφαλιστική ικανότητα για τα άμεσα και έμμεσα μέλη (με υποχρεωτική αναφορά στο άμεσο μέλος), σε συγκεκριμένη ημερομηνία, με ενημέρωση του ενδιαφερόμενου, ως προς τη διάρκεια ισχύος της ικανότητας, βάση του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.
Επιπλέον, μόνο για το έμμεσο μέλος ασφαλισμένου, όταν δεν διαθέτει ατομικό Αριθμό Μητρώου /ΑΜΑ, δηλαδή δεν έχει απογραφεί, η εφαρμογή ενημερώνει, ότι παραμένει η υποχρέωση ελέγχου του ατομικού και του οικογενειακού Βιβλιαρίου Υγείας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *