Ψάχνουν λύση για τα λάθος πρόστιμα με τα ανασφάλιστα. Πιθανό «πάγωμα» της πληρωμής

Πιθανή παράταση της πληρωμής των προστίμων μέχρι τέλος του έτους, για τα ανασφάλιστα, εξετάζουν στην ΑΑΔΕ, μετά τα λάθη.

Τα λάθη αυτά που έχουν εντοπιστεί με αποστολή προστίμων σε κατόχους αυτοκινήτων που έχουν αποσυρθεί , κλαπεί ή και έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας , οδηγούν μάλλον σε «πάγωμα» στην πληρωμή των προστίμων.
Αυτό αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι για να ξεμπλοκαριστούν οι διαδικασίες ασφάλισης των πραγματικών ανασφάλιστων αλλά και να μειωθούν οι αντιδράσεις όσων άδικα έχουν χρεωθεί με πρόστιμο, θα δοθεί εξάμηνη παράταση στην πληρωμή.
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι είναι πραγματικά ανασφάλιστοι θα αποφύγουν την πληρωμή του ενώ θα πρέπει να σπεύσουν να ασφαλιστούν.
Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει και ο υφυπουργός Μεταφορών την Κυριακή, σε τηλεοπτική εκπομπή, το όλο πρόβλημα με τα λάθη είναι ότι σε περιπτώσεις κλοπής και καταστροφής δεν ενημερώνονται άμεσα τα αρχεία του υπουργείου Μεταφορών , αν ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος δεν προσέλθει να κάνει την διαγραφή.
Ακόμη, όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα και σε περιπτώσεις κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας οι εφορίες έχουν ακόμα στα ΑΦΜ των φορολογούμενων τα στοιχεία κυκλοφορίας με αποτέλεσμα στην διασταύρωση να έχουν περιληφθεί ως κυκλοφορούντα οχήματα.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *