“Ψαλίδι” από το Εφετείο σε αποζημίωση 900.000 ευρώ από πρωτόδικη δίκη για θανατηφόρο τροχαίο

 Μια από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη συγγενών  σε θανατηφόρο τροχαίο στην Πάτρα, με θύμα ένα 25χρονο φοιτητή, το 2016 που είχε επιδικαστεί πρωτόδικα “ψαλιδίστηκε” από το Μονομελές Εφετείο Πατρών. 

Σύμφωνα με τη  εφημερίδα   Πελοπόννησος  ο 25χρονος εργαζόταν ως υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών, και την ημέρα που συνέβη το τροχαίο, μετέφερε με το μηχανάκι του αλληλογραφία στο πλαίσιο της εργασίας του. Στην οδό Αυστραλίας συγκρούσθηκε με υπηρεσιακό όχημα του δήμου Πατρέων που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση και επιχείρησε να στρίψει απότομα για να μπει σε κάθετη οδό, χωρίς να ανάψει φλας, παραβιάζοντας την προτεραιότητα, όπως αναγνώρισε το δικαστήριο.

Ο άτυχος νεαρός οδηγός της μοτοσικλέτας, δεν πρόλαβε ούτε καν να πατήσει φρένο ή να αλλάξει πορεία. Χτύπησε πάνω στο όχημα, εκτινάχθηκε και κατέπεσε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές σωματικές βλάβες στον αυχένα, εκ των οποίων επήλθε ο θάνατος του.

Το δικαστήριο έκρινε ως αποκλειστικά υπαίτιο του δυστυχήματος, τον οδηγό του Δήμου Πατρέων, κάτι που μετέφερε το βάρος της αποζημίωσης στον Δήμο, για λογαριασμό του οποίου εργαζόταν ο οδηγός.

Στην πρώτη δίκη, είχε επιδικάσει σε βάρος του Δήμου Πατρέων και της ασφαλιστικής εταιρίας, το ποσό των 900.000 ευρώ, αλλά μετά από εφέσεις, το Μονομελές Εφετείο Πατρών, θεώρησε την αρχική χρηματική αποζημίωση, ακραία γιατί θα κατέληγε «σε οικονομική εξουθένωση των εναγομένων, με αντίστοιχο υπέρμετρο πλουτισμό των εναγόντων και σε παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας».

Σύμφωνα  με την απόφαση του δικαστηρίου οι  γονείς του θύματος, θα πρέπει τώρα να αποζημιωθούν με 100.000 ευρώ ο καθένας, τα δύο αδέλφια του, με το ποσό των 60.000 ευρώ ο καθένας και ο παππούς του, με ποσό 20.000 ευρώ.

Παράλληλα, το δικαστήριο, απέρριψε και την έφεση της ασφαλιστικής εταιρείας, η οποία είχε καταθέσει ένσταση συνυπαιτιότητας, καθώς ο άτυχος οδηγός του δίκυκλου, δεν φορούσε κράνος κατά την στιγμή του δυστυχήματος.

Πηγή : thebest.gr/ Εφημερίδα Πελοπόννησος
Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *