Ωρολογιακή βόμβα οι συντάξεις του ΙΚΑ προειδοποιεί η ΠΟΣΕ ΙΚΑ

Απελπιστική είναι η κατάσταση με την καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων στο ΙΚΑ που φθάνει και τα 2 χρόνια σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης.
Καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένοι πολιορκούν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να μάθουν με αγωνία την πορεία του συνταξιοδοτικού τους θέματος. Ο συνωστισμός, η ταλαιπωρία και ο εκνευρισμός των ασφαλισμένων, αλλά και οι επιθέσεις εναντίον υπαλλήλων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η πρόσφατη απόλυση υπαλλήλων (9Κ) και η μαζική αποχώρηση στη σύνταξη έχουν δημιουργήσει μια πρωτοφανή κατάσταση. Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση των υπαλλήλων του περ/κού υποκ/τος απονομής συντάξεων Αθηνών (Νικηφόρου) σε επιστολή απόγνωσης προς τον υπουργείο εργασίας ότι «το πρόβλημα της διόγκωσης του αριθμού των εν αναμονή συνταξιοδοτήσεων θα μπορούσε να προσομοιωθεί με κοινωνική ωρολογιακή βόμβα». Οι υπάλληλοι του περ/κού υποκ/τος προτείνουν τις παρακάτω λύσεις με τις οποίες συμφωνεί η ΠΟΣΕ ΙΚΑ.:
• Η άμεση επαναφορά στο Υποκατάστημα των αποσπασμένων υπαλλήλων, αποσπάσεις οι οποίες δικαιολογημένα κάποιες φορές εγείρουν ερωτηματικά.
• Επικουρικά, η δημιουργία κλιμακίων και από άλλους έμπειρους και εξοικειωμένους με το σύστημα υπαλλήλους.
• Άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας της 9Κ αλλά και πρόσληψη των επιτυχόντων της 8Κ με στόχο την πλήρωση όλων των κενών προβλεπόμενων θέσεων.
• Η συναλλαγή των εισηγητών με το κοινό πρέπει να περιοριστεί μόνο στην περίπτωση της γραπτής ή τηλεφωνικής πρόσκλησης του ασφαλισμένου.
• Η περαιτέρω αποκέντρωση ασφαλιστικών περιοχών.
Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ για μια ακόμα φορά καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να δώσει άμεση και αποτελεσματική λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα ώστε να αντιμετωπισθεί η καθημερινή ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *