Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ανανέωση της ασφάλισης αυτοκινήτου

Σύμφωνα με το Νόμο 4261/2014 η ανανέωση της ασφαλιστικής κάλυψης του αυτοκινήτου πρέπει να γίνεται άμεσα, πριν τη λήξη του ασφαλιστικού συμβολαίου που είναι σε ισχύ και με την πληρωμή των ασφαλίστρων.

Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να βρεθείτε ανασφάλιστοι και να έχετε περιπέτειες, γιατί το κεντρικό σύστημα των ασφαλιστικών εταιριών, που λειτουργεί μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου, ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για την λήξη η την ανανέωση της ασφάλισης.
Μέσω αυτού του συστήματος η τροχαία έχει άμεση πρόσβαση σε online χρόνο σε περίπτωση ελέγχου. Ενώ σε περίπτωση ατυχήματος επίσης θα είστε χωρίς ασφάλιση αν δεν έχει ανανεωθεί το συμβόλαιο.
Στη συνέχεια, διαβάστε μερικές χρήσιμες πληροφορίες, της Real Insurances Brokers, για το πως μπορεί να διαχειριστείτε την ανανέωση του ασφαλιστικού σας συμβολαίου, επιλέγοντας την καλύτερη τιμή, αλλά και τις καλύψεις που επιθυμείτε.

Ακολουθήστε μας στο Google News

• Πρώτη κίνηση είναι να μιλήσετε με τον ασφαλιστή σας ώστε να σας καθοδηγήσει στην επιλογή της κατάλληλης ασφάλειας με καλύψεις που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Μιλήστε του και δεν θα βγείτε ζημιωμένοι!
• Δεν έχετε ασφαλιστή; Αυτό γενικά δεν είναι καλή πρακτική!
• Μην ανανεώνετε στα τυφλά την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, αλλά αναζητήστε κάθε εξάμηνο ή χρόνο την καλύτερη (φθηνή αλλά αξιόπιστη) ασφάλεια που υπάρχει εκείνη τη χρονική στιγμή σε συνεργασία πάντα με τον ασφαλιστή σας.
• Κάντε 12μηνη ασφάλεια. Αρκετές φορές είναι πιο φτηνή από την 6μηνη και επίσης έχετε το μυαλό σας ξέγνοιαστο για 1 ολόκληρο χρόνο. Αν πάλι αποφασίσετε –λόγω οικονομικής δυσχέρειας- να κάνετε ασφάλεια μικρότερης διάρκειας προτιμήστε τις 6μηνες. Οι αντίστοιχες 3μηνης διάρκειας είναι συνήθως ακριβότερες!
• Δείτε αναλυτικά τις καλύψεις και μάθετε πως λειτουργεί κάθε μία από αυτές. Πολλοί ασφαλιστές ή ιστοσελίδες βάζουν παραπάνω καλύψεις που ίσως δεν χρειάζεστε ή χρειάζεστε άλλου τύπου καλύψεις! Μάθετε πότε και πως λειτουργούν οι καλύψεις .
• Για παράδειγμα δεν χρειάζεστε μία κάλυψη για ταξίδι στο εξωτερικό αν δεν σκοπεύετε να ταξιδέψετε οδικώς στο εξωτερικό.
• Κάνετε, αν μπορείτε, ασφάλιση για θραύση κρυστάλλων. Είναι φτηνή και καλύπτει μία μεγάλη εν δυνάμει ζημιά. Αλλά και μία φορά στα 10 χρόνια να σας τύχει, πάλι κερδισμένοι θα είστε.
Περισσότερες πληροφορίες και άλλες ασφαλιστικές συμβουλές μπορεί να βρείτε στην ιστοσελίδα της Real Insurances Brokers κάνοντας κλικ εδώ.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *