Όμιλος Αllianz: Αύξηση των καθαρών εσόδων στους μετόχους κατά 1,9%

Τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου του 2018 έθεσαν τον Όμιλο Allianz σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους στόχους επιδόσεων του 2018
Τα καθαρά έσοδα που οφείλονται στους μετόχους αυξήθηκαν σε 1,9 (1,8) δισεκατομμύρια ευρώ, αύξηση 6,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, λόγω του υψηλότερου μη λειτουργικού αποτελέσματος των επενδύσεων, της μείωσης των τελών αναδιάρθρωσης και του χαμηλότερου πραγματικού φορολογικού συντελεστή.
Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) ανήλθαν σε 4,46 (4,00) ευρώ. Η ετήσια απόδοση ιδίων κεφαλαίων (RoE) ήταν 13,8% (ολόκληρο το έτος 2017: 11,8%). Ο δείκτης κεφαλαιοποίησης του Solvency II παρέμεινε σταθερός κατά 225% στο τέλος του τριμήνου σε σύγκριση με το 229% που καταγράφηκε στο τέλος του 2017.
Στις 27 Απριλίου 2018, ο Όμιλος Allianz ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά μικρών συμμετοχών στη Euler Hermes και την έξοδο των μετοχών της Euler Hermes από το Euronext Paris. Η επιχείρηση αυτή αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα στην στρατηγική του Ομίλου Allianz για την ανάπτυξη κεφαλαίων σε στρατηγικές επιχειρήσεις που παρέχουν σταθερές λειτουργικές επιδόσεις και για την ενίσχυση των θέσεων στις βασικές αγορές και ειδικότερα στην ασφάλιση περιουσίας και ατυχημάτων.

Ξεχωριστά, ο Όμιλος ολοκλήρωσε το δεύτερο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές του 2018, με όγκο 2,0 δισ. Ευρώ και 10,4 εκατ. Μετοχές στις αρχές Μαΐου.
” Η καλή επίδοση του πρώτου τριμήνου θέτει την Allianz σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους ετήσιους στόχους της για το 2018 “, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Oliver Bäte, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *