Όμιλος Ευρωκλινικής: Νέα υπηρεσία προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα

Η Ευρωκλινική Αθηνών εντάσσει τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο για τον καρκίνο του πνεύμονα στο ευρύ φάσμα των υπηρεσιών της. Πρόκειται για έναν ετήσιο έλεγχο που στοχεύει στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα.

Με τον τρόπο αυτό, εντοπίζονται πιθανά προβλήματα στον πνεύμονα, ακόμα και αν δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα. Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί την 1η αιτία θανάτου από καρκίνο στην Ελλάδα, για αυτό η διάγνωσή του στο αρχικό στάδιο είναι ζωτικής σημασίας, καθώς δίνει τη δυνατότητα για την έγκαιρη και αποτελεσματικότερη θεραπεία με υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.

Μπες στο κανάλι μας στο youtube για μια νέα εμπειρία στην ασφαλιστική ενημέρωση

Ο Προσυμπτωματικός Έλεγχος για τον Καρκίνο του Πνεύμονα περιλαμβάνει:

  • Κλινική εξέταση από τον Ειδικό Ιατρό Πνευμονικών Παθήσεων, με λεπτομερή καταγραφή αναλυτικού οικογενειακού ιστορικού και συμπλήρωση κατάλληλου ερωτηματολογίου
  • Αξονική τομογραφία θώρακος χαμηλής δόσης με παραπεμπτικό ΕΟΠΠΥ  
  • Εκτίμηση αποτελεσμάτων

Ο έλεγχος απευθύνεται σε άτομα που είναι μεταξύ 50 και 80 ετών και ανήκουν στις παρακάτω ομάδες ατόμων υψηλού κινδύνου:

  • Σε ενεργούς καπνιστές ή και πρώην καπνιστές που έχουν διακόψει το κάπνισμα τα τελευταία 15 έτη 
  • Σε όσους έχουν ιστορικό καπνίσματος 1 πακέτο ημερησίως για 20 χρόνια ή 2 πακέτα για 10 χρόνια 

Τα οφέλη του Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Πνεύμονα είναι πολλαπλά, καθώς όχι μόνο επιτυγχάνεται η πρώιμη διάγνωση του καρκίνου, αλλά παράλληλα μπορούμε να εντοπίσουμε και άλλα πρώιμα προβλήματα στον πνεύμονα, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. 

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής συνεχίζει να προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες, όπως είναι ο Προσυμπτωματικός Έλεγχος για τον Καρκίνο του Πνεύμονα, έχοντας πάντα τον ασθενή στο επίκεντρο.

Για προγραμματισμό ραντεβού οι ασθενείς μπορούν να επικοινωνήσουν στο 210 6416101 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.00 – 15.00). Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team