Όμιλος Eurohold: Ισχυρά αποτελέσματα εννεαμήνου 2021 – Ενισχύεται η παρουσία στην Ελλάδα

Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 49% στα 910 εκατ. ευρώ .Το EBITDA τετραπλασιάστηκε στα 34,8 εκατ. ευρώ.Το ενεργητικό διπλασιάστηκε στα 1,64 δισ. ευρώ.Το μετοχικό κεφάλαιο τετραπλασιάστηκε στα 280 εκατ. ευρώ

Η Eurohold Bulgaria AD, ο μεγαλύτερος εισηγμένος όμιλος συμμετοχών της Βουλγαρίας και ένας από τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς και ενεργειακούς ομίλους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανακοινώνει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας του στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εννεάμηνου 2021. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα της Εταιρείας περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα δύο μηνών των θυγατρικών του Ομίλου CEZ που εξαγοράστηκαν στη Βουλγαρία στα τέλη Ιουλίου.

Το διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2021, τα συνολικά έσοδα της Еurohold ανήλθαν σε 910 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 49% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Οι εταιρείες Ενέργειας συνείσφεραν κατά 18,4% στα συνολικά ενοποιημένα έσοδα της περιόδου, ενώ η συμβολή τους αναμένεται να γίνει πλήρως αισθητή το επόμενο έτος. Το μεικτό λειτουργικό κέρδος της Eurohold κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 123% στα 80,3 εκατ. ευρώ. Το EBITDA σχεδόν τετραπλασιάστηκε έναντι του πρώτου εννεάμηνου του 2020, στα 34,8 εκατ. ευρώ. Το καθαρό τελικό οικονομικό αποτέλεσμα είναι θετικό το πρώτο εννεάμηνο του 2021 αγγίζοντας τα 2,22 εκατ. ευρώ.

Το ενεργητικό της Еurohold διπλασιάστηκε έναντι των επιπέδων Δεκεμβρίου 2020 υπερβαίνοντας τα 1,64 δισ. ευρώ, ενώ το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας τετραπλασιάστηκε στα 280 εκατ. ευρώ περίπου.

Η Eurohold εξακολούθησε να καταγράφει αύξηση εσόδων σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, ανακάμπτοντας στα προ κρίσης Covid-19 επίπεδα. Τα έσοδα από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες του Ομίλου ενισχύθηκαν κατά 22,1% σε ετήσια βάση στα 664,5 εκατ. ευρώ περίπου. Τα έσοδα από τις δραστηριότητες ασφαλίστρων της θυγατρικής Euroins Insurance Group (EIG) κατέγραψαν ετήσια άνοδο 26% στα 424,4 εκατ. ευρώ.

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται και οι υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου -πωλήσεις αυτοκινήτων, χρηματοοικονομικές μισθώσεις και χρηματοοικονομικές/επενδυτικές δραστηριότητες- που διεξάγονται υπό τις επωνυμίες Avto Union AD, Eurolease Group EAD και Euro-Finance AD, καταγράφοντας αύξηση σε επίπεδο εσόδων και λειτουργικής κερδοφορίας. Στα αποτελέσματα του Ομίλου δεν έχουν ενσωματωθεί προς το παρόν οι πωλήσεις θυγατρικών στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα εντός του έτους στο πλαίσιο της στρατηγικής της Eurohold να επικεντρωθεί στον ασφαλιστικό και τον ενεργειακό τομέα.

«Οι ενεργειακές εταιρείες που εξαγοράσαμε πρόσφατα ενσωματώθηκαν με επιτυχία και οι επιδόσεις μας στον κλάδο αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω. Ικανοποιητικοί ρυθμοί ανάπτυξης καταγράφονται και στους υπόλοιπους τομείς της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Η Eurohold έχει ήδη ανακτήσει τις θέσεις που κατείχε προ της πανδημίας Covid-19 στους κλάδους Ασφάλισης και Χρηματοοικονομικών/Επενδυτικών Υπηρεσιών και, ως έναν βαθμό, και στους υπόλοιπους κλάδους της αγοράς. Αναμένουμε ότι η ανοδική πορεία στις χρηματοοικονομικές μας επιδόσεις θα διατηρηθεί και στις επόμενες περιόδους», δήλωσε ο Kiril Boshov, Πρόεδρος Δ.Σ. της Еurohold.

Τον Ιούλιο 2021, η εταιρεία Eastern European Electric Company B.V. (EEEC) του Ομίλου Еurohold εξαγόρασε επτά θυγατρικές εταιρείες του τσέχικου ενεργειακού ομίλου CEZ στη Βουλγαρία έναντι 335 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα της συναλλαγής ήταν η Еurohold να αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο του μεγαλύτερου διαχειριστή δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, του μεγαλύτερου προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και της μεγαλύτερης αδειοδοτημένης εταιρείας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας. Η EEEC εξαγόρασε, επίσης, μία εταιρεία υπηρεσιών Πληροφορικής, ένα φωτοβολταϊκό πάρκο, μια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα, καθώς και την εταιρεία που συντόνιζε τις δραστηριότητες μεταξύ όλων των τμημάτων του Ομίλου CEZ στη Βουλγαρία.

Τη θετική αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου ενισχύει και το Υποκατάστημα Ελλάδος της θυγατρικής του Ομίλου Euroins Insurance Group AD, Euroins Insurance JSC. «Το υποκατάστημα Ελλάδος της EUROINS Insurance JSC κατέγραψε, μεταξύ Ιανουαρίου και  Σεπτεμβρίου 2021, μέση αύξηση παραγωγής που ξεπέρασε το 25% σε σχέση το 2020. Αυτό μας ικανοποιεί και ταυτόχρονα θέτει τον πήχη της επίτευξης των οικονομικών και ποιοτικών μας στόχων σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα. Παράλληλα εντός του 2022 με την ένταξη των κλάδων Ασφάλισης Υγείας και Ασφάλισης Περιουσίας, ευελπιστούμε να επιτύχουμε σημαντική αύξηση της υφιστάμενης παραγωγής καθώς επίσης αντίστοιχη αύξηση της κερδοφορίας», δήλωσε ο Διευθύνων του Υποκαταστήματος κ. Evgeny  Ignatov. Τέλος, ο κ. Evgeny  Ignatov τόνισε ότι «η επιτυχία του Υποκαταστήματος, πέραν της συνεχούς επένδυσης σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες του ανθρώπινου δυναμικού του Υποκαταστήματος αλλά και στη γόνιμη συνεργασία μας με το δίκτυο συνεργατών μας».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *