Όμιλος Generali -Εξαιρετική κερδοφορία, με ισχυρή αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων

Αυξημένα κατά 5,5% μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα για το πρώτο εξάμηνο του 2021  ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος Generali λαμβάνοντας ώθηση από τον κλάδο Ζωής (+5,8%) και τον κλάδο Ζημιών (+4,9%).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα καθαρά κέρδη του ομίλου διαμορφώνονται με σημαντική άνοδο στα 1,54 δισ. ευρώ το πρώτο 6μηνο έναντι 774 εκατ. ευρώ την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Ανοδικά κινείται και ο Δείκτης Φερεγγυότητας στο 231% από 224% στο τέλος του 2020.

Ο CEO του Ομίλου, κ. Philippe Donnet ανέφερε σχετικά: 

«Τα εξαιρετικά σημερινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε σε πλήρη πορεία για την επιτυχή υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων του τρέχοντος σχεδίου «Generali 2021», ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Η σημαντική ανάπτυξη που επιτεύχθηκε τους πρώτους έξι μήνες του έτους ενισχύει τη θέση της Generali ως ευρωπαϊκού ηγέτη, χάρη στη λειτουργική μας αριστεία, την επιτάχυνση της ψηφιακής μας καινοτομίας και την ποιότητα του δικτύου διανομής μας. Θα συνεχίσουμε να προχωρούμε δίνοντας περαιτέρω έμφαση στον φιλόδοξο στόχο μας να είμαστε Lifetime Partner των ασφαλισμένων, αξιοποιώντας τον ενθουσιασμό, το πάθος και την ενέργεια των 72.000 συναδέλφων και 165.000 συνεργατών μας παγκοσμίως και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το νέο επενδυτικό σχέδιο μας στις 15 Δεκεμβρίου»

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση της Generali

Η Generali επιβεβαιώνει την εξαιρετική κερδοφορία του Ομίλου, με ισχυρή αύξηση ασφαλίστρων, λειτουργικού & καθαρού αποτελέσματος & εξαιρετικά σταθερή κεφαλαιακή θέση

→ Το λειτουργικό αποτέλεσμα ανήλθε στα € 3 δις (+10,4%), χάρη στις θετικές επιδόσεις των κλάδων Ζωής, Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και λοιπών τμημάτων. Η εξαιρετική συμβολή του κλάδου Περιουσίας & Ζημιών επιβεβαιώθηκε 

→ Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν σε €38 δις (+5,5%), σημειώνοντας αύξηση τόσο στον κλάδο Ζωής (+5,8%) όσο και στον κλάδο Περιουσίας & Ζημιών (+4,9%). Ισχυρές καθαρές εισροές στον κλάδο Ζωής που ανέρχονται στα €6,3 δις (-8,6%). Το νέο επιχειρηματικό περιθώριο- New Business Margin χαρακτηρίζεται εξαιρετικό, στο 4,67%, μεταξύ των καλύτερων του κλάδου (3,94% 1H20). Ο δείκτης Combined Ratio ήταν σημαντικά σταθερός στο 89,7% (+0,2 π.μ.) 

→ Ισχυρή αύξηση του καθαρού αποτελέσματος που ανήλθε σε € 1.540 εκατ. (€ 774 million 1H20)

→ Δείκτης Solvency Ratio εξαιρετικά σταθερός στο 231% (224% FY2020)

 Ο Όμιλος οδεύει σταθερά προς την επίτευξη των στόχων του για το έτος και την επιτυχή του στρατηγικού σχεδίου «Generali 2021» 

O CEO του Ομίλου Generali κ. Philippe Donnet, δήλωσε: «Τα σημερινά, εξαιρετικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι προχωράμε δυναμικά προς την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του στρατηγικού μας σχεδίου “Generali 2021”, ακόμη και σε αυτό το πολύ δύσκολο περιβάλλον. Η σημαντική ανάπτυξη που επιτεύχθηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους ενισχύει τη θέση της Generali ως ευρωπαίου ηγέτη στον κλάδο, χάρη στην επιχειρησιακή μας αριστεία, την επιτάχυνση της ψηφιακής μας καινοτομίας και την ποιότητα του δικτύου διανομής μας. Θα συνεχίσουμε να προχωράμε με ακόμη μεγαλύτερο δυναμισμό στην επίτευξη του οράματός μας, να αποτελούμε τον Lifetime Partner-Δια Βίου Εταίρο των πελατών και των Συνεργατών μας, αξιοποιώντας τον ενθουσιασμό, το πάθος και την ενέργεια των 72.000 συναδέλφων μας και των 165.000 ασφαλιστικών διαμεσολαβητών παγκοσμίως, και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το νέο στρατηγικό μας πλάνο, την Ημέρα του Επενδυτή- Investor Day, στις 15 Δεκεμβρίου 2021».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *