Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για την ασφάλιση κατοικιών από φυσικές καταστροφές

Σύμφωνα με  ασφαλείς πληροφορίες του asfalisinet.gr σε υπηρεσίες της Βουλής είναι ρύθμιση που θα επαναφέρει και πάλι ( μετά από χρόνια) την απαλλαγή από την φορολογία φυσικών προσώπων των δαπανών  για ασφαλίσεις κατοικιών με κινδύνους όπως η  πυρκαγιά,  ο σεισμός και άλλα φυσικά φαινόμενα.

Η ρύθμιση αυτή που πιθανότατα να εξαγγελθεί και από τον πρωθυπουργό , σε λίγες μέρες, στην ΔΕΘ στα μέτρα για τις φοροαπαλλαγές, έρχεται κατόπιν σχετικής δέσμευσης της κυβέρνησης προς τις ασφαλιστικές εταιρίες και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές  αλλά και την αναφορά του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, προ ημερών στην Βουλή, κατά την συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις πρόσφατες πυρκαγιές, ότι μελλοντικά πρέπει να δούμε και την ασφάλιση της ιδιωτικής περιουσίας από φυσικές καταστροφές.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μέχρι σήμερα και σύμφωνα με κατά καιρούς αναφορές αρμόδιων υπουργών η ρύθμιση καθυστερούσε επειδή αφορά την φορολογία και υπήρχαν σχετικές δεσμεύσεις στις ρυθμίσεις αυτές έναντι των θεσμών λόγω των μνημονίων.

Κατά πληροφορίες η ρύθμιση αυτή θα έρθει με μορφή τροπολογίας σε κάποιο προσεχές νομοσχέδιο και θα προβλέπει ότι τα ποσά που καταβάλλονται για τα ασφαλιστήρια ( πυρός, σεισμού ) κατοικίας  θα αναγνωρίζονται ως έξοδα και θα αφαιρούνται από το εισόδημα , όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με τις επιχειρήσεις.

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *