Αναρτήθηκε λίστα πιθανών δικαιούχων απαιτήσεων από την City Insurance

Μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση στην Ομάδα του Facebook  “Ενεργοί ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ με Άποψη και χιούμορ” από  Kostas Fragoulis για τις εξελίξεις με τις αποζημιώσεις ( απαιτήσεις- επιστροφή ασφαλίστρων)  από την Ρουμανική Ασφαλιστική City Insurance, που έχει ανασταλεί η λειτουργία της, και είναι σε διαδικασία για εκκαθάριση από τις εκεί ρυθμιστικές αρχές, και είχε δραστηριότητα στην χώρας μας ως ασφαλιστική με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ)  

Τα χρηστικά σημεία της ανάρτησης αναφέρουν τα παρακάτω: 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σε συνέχεια των ενημερώσεων που παρείχα από την 17/09/2021, ημέρα ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής City, σήμερα αναρτώ την 1η λίστα πιθανών δικαιούχων απαίτησης που ανακοινώθηκε στις 08/12/2021 από το Ταμείο Εγγύησης Ασφαλισμένων της Ρουμανίας. Το link για την λίστα είναι εδώ

https://www.fgaromania.ro/lista-creditorilor-de-asigurari-city-insurance

 Όπως θα παρατηρήσετε, ήδη από την πρώτη σελίδα της λίστας, υπάρχουν μέσα και δύο Έλληνες δικαιούχοι. Στις υπόλοιπες σελίδες υπάρχουν αρκετοί Έλληνες δικαιούχοι! Χαίρομαι ιδιαιτέρως που εν τέλει οι Ρουμάνοι εκκαθαριστές σταθήκαν στο ύψος και στην κρισιμότητα των καταστάσεων και ολοκλήρωσαν, έστω και καθυστερημένα κατά 15 ημέρες, την υποχρέωσή τους. Οι αποζημιώσεις έχουν ξεκινήσει από την 29/11/2021 εκπληρώνοντας στο ακέραιο τα άρθρα του Ρουμάνικου νόμου για την εκκαθάριση ασφαλιστικών εταιρειών.

Έπεται στην συνέχεια, στις 12/01/2022 το αρμόδιο δικαστήριο του Βουκουρεστίου να πάρει την απόφαση για την πτώχευση της εταιρείας. Αυτό σημαίνει, για όσους ασφαλιστές και πελάτες έχουν σε ισχύ συμβόλαια της City, ότι στην περίπτωση που οριστικοποιηθεί η πτώχευση σε Ά βαθμό τα συμβόλαιά τους θα ισχύουν έως και την 12/04/2022. Σε περίπτωση που ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, θα οριστεί νέα δικάσιμος σε Β βαθμό του οποίου η απόφασή του θα είναι και η τελική ημερομηνία για την πτώχευση. Προσοχή γιατί μάλλον η πτώχευση θα οριστικοποιηθεί σε Ά βαθμό, οπότε η 12/04/2022 θα είναι και η τελική ημερομηνία ισχύος των συμβολαίων της City. Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μετά τις 12/01/2022 από την σελίδα της ομάδας μας.

Όλη η ενημέρωση από τον FGA μαζί με τα σχετικά έγγραφα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η αίτηση απαίτησης έναντι της εκκαθάρισης της City, καθώς και το link για την real time ενημέρωση της οποιασδήποτε απαίτησης (αποζημίωσης ή επιστροφής ασφαλίστρων) βρίσκεται εδώ https://www.fgaromania.ro/fga-a-publicat-lista…/.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *